TVR participă la COPEAM

TVR.RO | actualizat: Miercuri, 24 Aprilie 2013
În perioada 21-24 martie, la Cagliari (Italia)
TVR participă la COPEAM

Astăzi, la Cagliari (Italia), debutează cea de-a XX-a Adunare Generală COPEAM - Conferinţa Permanentă a Audiovizualului Mediteranean. În cele trei zile, cât durează reuniunea, reprezentanţii televiziunilor publice participante vor discuta despre „Criza economică şi schimbările socio-politice din cadrul zonei mediteraneene şi impactul acestora asupra difuzorilor publici”.

Cu această ocazie, Televiziunea Română intră în contact cu reprezentanţi ai instituţiilor guvernamentale, ai societăţilor profesionale audiovizuale şi cu factori media de decizie  din zona euro-mediteraneană. În cadrul conferinţei, vor avea loc ateliere de lucru pe teme precum: schimburi de ştiri de televiziune, arhivă, programe de pregătire profesională, cinematografie, cultură şi festivaluri. Totodată, o sesiune de lucru va fi dedicată rolului femeii în mass-media şi societate.

În calitate de membru COPEAM, TVR beneficiază de schimburi de filme documentare, libere de drepturi, participă la diverse serii de coproducţii în condiţii avantajoase din punct de vedere financiar şi are acces la cursuri de pregătire profesională în diverse domenii de televiziune.

COPEAM este o organizaţie interprofesională, creată în 1994, la Palermo, ca asociaţie internaţională cu scop non-lucrativ şi reuneşte organizaţii media de radio şi televiziune, instituţii inter-guvernamentale, agentii internaţionale şi asociaţii non guvernamentale, institute culturale de dezvoltare ştiinţifică, producători independenţi şi universităţi.