TVR Moldova va trece la emisia High Definition în 2021

TVR.RO | actualizat: Miercuri, 13 Ianuarie 2021
Consiliul de Administraţie al SRTv a aprobat în şedinţa de ieri, 25 noiembrie 2020, ultima tranşă din fondurile necesare achiziţiei de echipamente pentru realizarea producţiei postului TVR Moldova în format High Definition (HD).
MOLDOVA

Fondurile sunt destinate investiţiei în tehnica aferentă producţiei de programe informative, publicistice și de divertisment realizate de Studioul TVR din Chişinău.

Astfel, emisiunile Telejurnalul TVR Moldova, „Punctul pe AZi”, „Conexiuni”, „Obiectiv Comun”, „MATINALII”, dar şi proiectele speciale pe care colegii de la Chişinău le realizează pentru a marca evenimente de interes naţional, alături de programele care sunt deja realizate la Bucureşti în format HD, vor ajunge în 2021, într-o calitate superioară a imaginii în casele telespectatorilor de peste Prut.

Despre TVR Moldova

TVR Moldova este investiţia strategică a statului român în mass-media din Republica Moldova, prin intermediul Societăţii Române de Televiziune. Postul şi-a reluat activitatea la data de 1 Decembrie 2013, ca urmare a încheierii acordului de soluţionare amiabilă a cererii depuse la CEDO de către Societatea Română de Televiziune.

TVR Moldova transmite 24 de ore din 24, în timp real, imaginea societăţii româneşti de dincoace şi de dincolo de Prut, în toate aspectele ei.

TVR Moldova promovează cultura şi limba română, tradiţiile şi spiritualitatea naţională, obiceiurile care alcătuiesc identitatea poporului român. Totodată, prin programe produse în Republica Moldova, în România şi achiziţionate de la parteneri străini, postul susţine consecvent şi activ integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol