TVR a lansat pe 1 Decembrie grila dedicată publicului din Republica Moldova

TVR.RO | actualizat: Joi, 18 Decembrie 2014
Prima zi de emisie a fost marcată prin transmisiuni în direct de la aniversarea Zilei Naţionale a României la Ambasada română în Republica Moldova şi din Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău.

La lansarea  grilei pentru Republica Moldova au participat vedetele TVR Cristian Tabără, Iuliana Tudor, Alina Stancu şi Mihai Rădulescu.

Începând cu 1 Decembrie, telespectatorii din Republica Moldova vor putea urmări, sub sigla TVR, emisiuni premium difuzate de canalele televiziunii publice din România.

În grilă se regăsesc emisiunile informative ale TVR şi talk-show-urile care tratează temele importante ale zilei şi subiectele europene. Telespectatorii moldoveni vor avea acces şi la emisiuni de divertisment, cultură, documentare şi reportaje.

Actualitatea din Republica Moldova va fi analizată într-o emisiune realizată în colaborare cu postul public Moldova 1: Orizont european – un talk-show prezentat de jurnalista Miruna Munteanu. Televiziunea Română intenţionează ca, în viitor, o treime din producţia de emisiuni să fie autohtonă, realizată cu sprijinul canalului Moldova 1.

„Relansăm TVR în Republica Moldova într-o zi simbolică pentru românii de pretutindeni”, a declarat Claudiu Săftoiu, Preşedinte-Director General al TVR. „Televiziunea Română îşi asumă misiunea de onoare de a disemina şi a menţine în atenţia publicului din Republica Moldova valorile româneşti şi europene. Ne propunem să ne îndeplinim această misiune prin produse jurnalistice de înaltă calitate şi prin emisiuni de cultură şi de divertisment care promovează în primul rând educaţia”, a mai spus Preşedintele-Director General al TVR.

Televiziunea Română reia transmisia programelor în Republica Moldova, în urma înlăturării obstacolelor de natură juridică - prin semnarea Acordului de soluţionare amiabilă a acestui litigiu -, dezvoltarea proiectului fiind condiţionată, în continuare, de îmbunătăţirea cadrului legislativ aplicabil şi de consolidarea formulei de finanţare.

Claudiu Săftoiu a semnat actul de reziliere a retransmisiei programelor Televiziunii Române pe canalul TV 2 Plus

Claudiu Săftoiu: „Televiziunea Română revine în Republica Moldova începând din 1 decembrie 2013. Am semnat astăzi, de comun acord cu reprezentanţii Telefe M International SRL, actul de reziliere a retransmisiei programelor Televiziunii Române pe canalul TV 2 Plus.

Mulţumim pe această cale postului TV 2 Plus pentru continuitatea programelor TVR în spaţiul media de peste Prut, fapt care a avut un rol hotărâtor în menţinerea atenţiei publicului din Republica Moldova.

Reluarea transmisiunii TVR în Republica Moldova este încă o dovadă a continuităţii programelor noastre în această ţară, fapt care ne permite să privim cu încredere posiblităţile de dezvoltare în spaţiul media moldovenesc şi intrarea în era digitală.”