TVR Internaţional, premiat la Veneția

TVR.RO | Duminică, 16 Noiembrie 2008

La sfârşitul săptămânii, pe 14 noiembrie 2008, la Veneţia au fost decernate premiile prestigiosului festival internaţional Hot Bird TV Awards.
TVR Internaţional a obţinut premiul categoriei National Window, pentru reportajul Italieni versus romi, realizat de Aurelia Tescaru. „Este unul dintre cele mai importante festivaluri de televiziune, la care au participat în jur de 130 de canale tv. TVR Internaţional a ales să meargă cu un reportaj despre cum s-au adaptat romii plecaţi din România în Italia. Anul acesta, TVR Internaţional a acordat o atenţie deosebită relaţiei cu Italia, deoarece în 2008 romii din Peninsulă au fost în centrul unor evenimente neplăcute, care au pus la încercare viaţa românilor în Italia. Iar faptul că am obţinut acest premiu chiar în Italia, la Scuola Grande di San Giovanni Evangelista, ne face să credem că implicarea TVR Internaţional în relaţia România - Italia a fost apreciată la cel mai înalt nivel", declară Beatrice Comănescu, directorul postului TVR Internațional.
În acest an, juriul, format din jurnalişti şi experţi din media, a avut de analizat materiale de la 131 de televiziuni, din 17 ţări. La Hot Bird TV Awards se acordă premii pentru 11 categorii, precum film, documentare, cultură, copiii, sport etc. la care au fost nominalizate 38 de televiziuni, în 13 limbi. La categoria National Window au fost înscrise materiale de la zece televiziuni, dar doar trei au ajuns să fie nominalizate, cele de la TVR Internaţional, Antenna Europe (Grecia) şi JSTV 1and2 (Marea Britanie), premiul revenind Televiziunii Române.

 


BIROUL DE PRESĂ