TVR Internaţional, premiat la Hot Bird TV Awards 2006

| actualizat:
Mugur_Nedelescu_TVR.jpg
Roxana_Chirita_TVR.jpg
Sebastian_CheluTVR.jpg
Tudor_Chirila_TVR.jpg
Mugur_Nedelescu_TVR.jpg
Roxana_Chirita_TVR.jpg
Sebastian_CheluTVR.jpg
Tudor_Chirila_TVR.jpg

Postul TVR Internaţional a fost premiat la Hot Bird TV Awards 2006, la categoria Inovaţie a produsului, inovaţie tehnologică, dinamism pe piaţă („Product innovation, technological innovation, market dynamism”). Premiul a fost decernat în cadrul ceremoniei care a avut loc joi, 28 septembrie 2006, pe insula San Servolo, în Veneţia. Distincţiile la această categorie sunt acordate de un juriu alcătuit din profesionişti pe partea tehnică şi de strategii, care evaluează strategia de dezvoltare prin folosirea resurselor de televiziune digitală. Cei nouă contracandidaţi ai TVRi la această categorie au fost televiziuni din Rusia, Albania, Franţa, Italia, Serbia şi Polonia.

Televiziunea Română a fost reprezentată la gala decernării premiilor de Horia Cazan, director tehnic, şi de Dana Armaşu, director TVR Internaţional. „Acest premiu este foarte important, pentru că încununează eforturile TVR de a fi în serviciul românilor de pretutindeni; este o confirmare a faptului că eforturile noastre de dezvoltare sunt în direcţia bună”, spune directorul tehnic al TVR.

„Faptul că TVR Internaţional a fost ales de juriul profesional dintre 10 posturi din Europa ne dovedeşte că 11 ani de muncă făcută cu pasiune, onestitate şi seriozitate conduc către elita televiziunilor europene. Telespectatorii TVRi sunt cei care, prin ideile şi sugestiile lor, au influenţat pozitiv dinamica programelor postului”, a declarat Dana Armaşu, directorul TVRi.

Televiziunea publică intenţionează să extindă serviciile de transmisie pe satelit. Astfel, din 2007, pachetul digital va include şi programele celor patru studiouri teritoriale - TVR Cluj, TVR Craiova, TVR Iaşi şi TVR Timişoara. De asemenea, reţeaua de studiouri teritoriale a TVR va fi extinsă.

Postul TVR Internaţional, destinat comunicării cu toţi românii din diaspora, emite de la 1 decembrie 1995. Din 2002, canalul emite 24 de ore din 24. TVRi este recepţionat în Europa, Orientul Mijlociu, Nordul Africii, pe întreg teritoriul Statelor Unite ale Americii şi al Canadei, Australia şi Noua Zeelandă.

DEPARTAMENTUL COMUNICARE ŞI RELAŢII INTERNAŢIONALE