TVR INFO se lansează pe 31 decembrie 2008 la Jurnalul TVR de la ora 19.00

TVR.RO | Luni, 29 Decembrie 2008

TVR INFO se lansează pe 31 decembrie 2008 la Jurnalul TVR de la ora 19.00


TVR INFO, premieră pe piaţa audiovizualului românesc, este a doua televiziune de nişă a SRTv, după TVR Cultural, centrată pe difuzarea de informaţii utilitare şi pe transmisii live din trafic.
Postul va emite 24 de ore din 24, şapte zile pe săptămână. Informaţia va fi transmisă telespectatorilor printr-un sistem performant de grafică, fără prezentatori.
Canal cu acoperire naţională, TVR INFO se adresează unui public activ, din toate categoriile de vârstă, cu ştiri de interes naţional, sportive, informaţii meteo din oră în oră, interviuri şi rubrici precum: info bursier, info bancar, info cultural, revista presei şi auto moto info.
Principalul pilon din grila postului va fi reprezentat de transmisiile live din trafic. Telespectatorii vor putea urmări imagini live din ţară şi din mari oraşe europene.
Imaginile live vor fi difuzate 20-30 de minute pe oră, aproximativ jumătate din programul postului fiind unul în direct. În acest sens, TVR INFO are parteneriate cu diferite instituţii ale statului, cum ar fi poliţia şi primăriile, dar şi cu firme private.
Ca serviciu public, TVR INFO, alături de celelalte cinci posturi ale TVR, cu acoperire naţională sau internaţională, (TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR Cultural şi TVR Internaţional) va contribui la creşterea prestigiului şi audienţei Televiziunii Române, răspunzând unei nevoi fundamentale a omului modern: informarea în timp real.
TVR INFO este preluat de operatorii de cablu în regim „must carry". Recepţia TVR INFO se face de pe satelitul Eutelsat W2. Frecvenţa de recepţie este 11471MHz.
„TVR INFO face parte din strategia Televiziunii Publice de a servi interesul public, informând telespectatorii 24 din 24 de ore. TVR INFO este un proiect unic dezvoltat de profesionişti din TVR. Prin performanţă, calitate şi audienţa programelor, TVR INFO îşi propune să fie o sursă independentă şi credibilă de informaţii utilitare diverse" declară Preşedintele - Director General al TVR, Alexandru Sassu.
„În urmă cu câteva luni puteam să număr pe degetele de la o mână oamenii care au crezut în TVR INFO. Cantitatea de informaţie utilitară este imensă şi dispersată. Este nevoie de un canal media care să o gestioneze şi să o transmită publicului într-un mod obiectiv şi atractiv. Faptul că Societatea Română de Televiziune reuşeşte să ofere un astfel de serviciu ne consolidează credinţa că ne facem datoria. Cred în TVR INFO din prima clipă. Am şansa să coordonez un colectiv mic, care va deveni mai puternic în fiecare zi. Şi aceasta se va vedea în calitatea programelor," declară Coordonatorul TVR INFO, Cristina Leorenţ.


EMISIUNI DIN GRILA TVR INFO

LIVE
Pilonul principal al grilei de programe este transmisia live de pe zeci de camere video a unor imagini din trafic de pe autostrăzi, drumuri naţionale, de pe bulevarde din Bucureşti, Braşov, Sibiu, Timişoara, Tulcea, Botoşani, Călăraşi şi din zone turistice: Predeal, Sinaia, Buşteni, Poiana Braşov, litoral etc. Telespectatorii vor putea urmări imagini life şi din afara graniţelor ţării.

CRAWL-URI TVR INFO
Există trei crawl-uri: unul pentru ştiri de interes naţional, altul de informaţii utilitare, iar pe al treilea rulează cotaţiile bursiere online (de la Bursa de Valori Bucureşti şi Bursa Monetar Financiară şi de Mărfuri Sibiu). Evenimentele de ultimă oră sunt aduse în atenţia telespectatorilor printr-un sistem de alertă.

ŞTIRI
TVR INFO prezintă ştiri interne şi externe din oră în oră. Concepţia este una brută, astfel încât telespectatorul să obţină informaţia curată, să şi-o explice şi să tragă singur concluziile, în funcţie de sistemul propriu de valori. Sunt acoperite toate domeniile: economic, social, politic, educaţie, sănătate, financiar-bancar, administraţie, turism, cultură etc.

SPORT
Fără cancanuri, bârfe şi mondenităţi! Doar sport adevărat! TVR INFO difuzează un program atractiv de ştiri sportive, astfel încât chiar şi necunoscătorii domeniului să înţeleagă informaţia.

 

METEO
Este o analiză a fenomenelor meteorologice. Pe lângă vremea din ţară cu detalii pe regiuni sau chiar judeţe, sunt prezentate informaţii de pe continente, explicaţii despre cum ne putem proteja de fenomenele meteo extreme, cu o scurtă istorie atunci când este cazul.

INTERVIURI
Este o emisiune realizată cu specialişti pe diverse domenii, în funcţie de evenimentele zilei sau ale săptămânii. Sunt două interviuri pe zi concepute din perspectivă utilitară, cu o durată de 10 minute fiecare şi mai multe reluări.

INFO BURSIER
Este o rubrică financiară cu informaţii din piaţa de capital din România (cotaţii de la Bursa de Valori Bucureşti, Bursa Monetar Financiară şi de Mărfuri Sibiu). Are o durată de 10 minute şi este difuzată după închiderea burselor, în reluare noaptea şi dimineaţa până la deschiderea lor.

INFO BANCAR
Este o rubrică financiar-bancară cu informaţii despre piaţa bancară (curs valutar pe 10 valute, minim-maxim al caselor de schimb pe aceste valute, dobânzi depozite, credite, alte produse). Are o durată de 10 minute şi este difuzată seara, în reluare noaptea şi dimineaţa următoare.


INFO CULTURAL
Este o rubrică ce oferă informaţii despre piese de teatru, operă şi operetă, muzee, expoziţii, concerte, diverse evenimente. Prin conţinut şi mod de prezentare va atrage publicul spre cultură. Are o durată de 10 minute şi este transmisă seara, în reluare noaptea şi dimineaţa următoare.

AUTO MOTO INFO
Este o rubrică ce conţine informaţii din domeniile auto, moto. Are o durată de 10 minute şi este transmisă sâmbăta şi duminica, cu mai multe reluări.

REVISTA PRESEI
Este o rubrică în care sunt prezentate ştirile principale din presa scrisă centrală. Vinerea, telespectatorii vor urmări informaţii despre România, apărute în presa internaţională. Are o durată de 10 minute, este transmisă seara şi în reluare dimineaţa următoare.

 

Biroul de Presă