TVR, în topul celor mai citate surse media din România

TVR.RO | actualizat: Joi, 02 Noiembrie 2023
Televiziunea publică, pe locul 4 în rândul celor mai citate televiziuni şi pe poziţia 10 în clasamentul general mass-media.
tvr 2023

Televiziunea Română este una dintre cele mai importante surse media din România, fiind prezentă în Top 5 cele mai citate televiziuni şi în primele 10 cele mai importante mijloace de informare în masă din România în clasamentul lunii septembrie realizat de MediaTRUST, cea mai mare companie de monitorizare media din România.

Conform analizei MediaTRUST, informațiile furnizate de TVR au fost preluate în 184 de materiale jurnalistice şi au poziţionat TVR 1 pe locul 4 în rândul celor mai citate televiziuni şi pe poziţia 10  în clasamentul general mass-media.

(w640) Top 5 surs

Acest rezultat subliniază importanța şi impactul TVR în peisajul media românesc, în care ştirile de încredere, livrate zi de zi de jurnaliștii Televiziunii Publice ajung la publicul din România atât prin intermediul TVR, cât și prin cel al materialelor redactate de jurnaliștii de la alte publicaţii care preferă TVR ca sursă de informații.

Într-un peisaj media dominat de fake news, Televiziunea Română se remarcă prin acoperirea subiectelor relevante și actuale, contribuind astfel la accesul opiniei publice la o informarea corectă și echidistantă, precum şi la creșterea încrederii în televiziunea publică.

Alături de ştiri relevante, TVR oferă o gamă largă de programe de publicistică, educaţie şi evenimente culturale, talk-show-uri pe teme sociale, divertisment, documentare, filme, care se adresează tuturor categoriilor de public. Mai multe detalii despre programele din noile grile TVR, aici.

De-a lungul anilor, TVR a demonstrat că rămâne o voce de încredere în peisajul media și un pilon important în industria de știri și programe de calitate.

Analiza MediaTRUST privind frecvența celor mai citate surse media a fost efectuată pe baza a peste 10.000 de materiale ale publicațiilor de presă, a emisiunilor de știri de televiziune și radio și a materialelor de pe site-urile web care au apărut în perioada 1– 30 septembrie 2023 în media din România. Din acest set extins, au fost identificate 7.040 de materiale valide. În clasamentul celor mai citate surse media din luna septembrie, televiziunea domină, contribuind cu 44.56% din totalul citărilor, mediul online ocupă o parte importantă, cu o cotă de 31.06%, presa scrisă reprezintă 21.34%, în timp ce sursele radio au o pondere mai mică, de 2.98%.

Primele poziţii în topul celor mai citate surse TV sunt ocupate de: Digi 24, Antena 3 CNN, Digi Sport, TVR, România TV.

(w640) Top 10


Rezultatele studiului MediaTRUST pot fi accesate aici.

***

Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol