TVR Iaşi, premiat la Circom Regional

TVR.RO | actualizat: Miercuri, 17 Aprilie 2013

Jurnalistul Răzvan Cojocariu, de la TVR Iaşi, a primit aprecierea juriului CIRCOM, care i-a oferit Premiul Special la categoria Videojurnalism.

Răzvan Cojocariu a primit Premiul Special pentru o suită de trei reportaje din actualitatea regională. Producţiile, realizate în exclusivitate pentru TVR în judeţul Vaslui, au reflectat condiţiile în care învaţă copiii din şcolile rurale, soarta spitalelor orăşăneşti închise acum doi ani de Ministerul Sănătăţii, respectiv drama prin care au trecut pasagerii a cinci autocare, îngropaţi de viscol vreme de 24 de ore.

Răzvan Cojocariu face parte din echipa TVR Iaşi din anul 2000. El s-a specializat în videojurnalism după relatările făcute în calitate de reporter de război de pe frontul din Afganistan.

În acest an, în concurs au fost înscrise 156 de producţii de televiziune din 19 ţări europene, iar Studioul TVR Iaşi a fost singurul studio regional românesc premiat.

TVR Iași a fost reprezentată la Circom Regional și de către Raluca Aftene, ca membru în juriul Prix CIRCOM 2013, după ce, cu un an în urmă, jurnalistul TVR a luat trofeul secţiunii Rising Star. Premiul pentru „o stea în devenire” este oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, fost realizator şi redactor-şef al Redacţiei Programe de la TVR Iaşi.

În fiecare an, CIRCOM Regional invită posturile de televiziune regionale să înscrie în concurs producţiile proprii la cele zece categorii de concurs, juriul acordând câte un premiu al secţiunii și câte unul special. Fiecare participant la categoriile din concurs a prezentat o selecţie de producţii TV realizate sau moderate în ultimul an de activitate, un curriculum vitae şi o serie de recomandări din partea unor profesionişti de televiziune.