TVR duce spectacolul cultural la Târgul de carte Gaudeamus Radio România

TVR.RO | actualizat: Duminică, 11 Decembrie 2022
La mai puţin de o săptămână de la relansare, TVR CULTURAL a mers în mijlocul publicului, la Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, care s-a desfășurat la Romexpo, în perioada 7-11 decembrie.
Gaudeamus 2022

•       TVR CULTURAL, transmisii şi reportaje în exclusivitate - ‚,Jurnalul Cultural’’, în direct, orele 13.00, 15.00 şi 18.00
•       Televiziunea Română a continuat tradiţia emisiunilor şi evenimentelor speciale la Gaudeamus

Jurnaliştii Marius Constantinescu, Magdalena Stanciu şi Rafael Udrişte au realizat, de la standul TVR, ediţii speciale ale Jurnalului Cultural, difuzate la TVR CULTURAL, iar Liana Stanciu a intrat „În direct cu viaţa”, miercuri, 7 decembrie, de la ora 17.00, la TVR 2. Publicul prezent la Romexpo a fost martor la emoţiile transmisiunilor în direct alături de vedetele TVR şi invitaţii lor în studioul amplasat în incinta Târgului.

Pe parcursul celor cinci zile, TVR CULTURAL a luat pulsul evenimentului şi a transmis, în direct, noutăţile editoriale, întâlnirile cititorilor cu scriitori şi reprezentanţi ai editurilor, precum şi lansările de carte. Telespectatorii Televiziunii Române au avut ocazia să urmărească, pas cu pas, desfăşurarea unuia dintre marile evenimente de carte ale anului, TVR CULTURAL ducând experienţa Gaudeamus în fiecare cămin. Zi de zi, de miercuri până duminică, în ediţiile speciale ale „Jurnalului Cultural” difuzate la orele 13.00, 15.00 şi 18.00, Marius Constantinescu, apoi Magdalena Stanciu şi, respectiv, Rafael Udrişte ne-au prezentat cărţile valoroase, ideile care contează, informaţiile esenţiale, alături de personalităţile de marcă ale culturii româneşti prezente la evenimentele din cadrul Târgului. 

Joi, 8 decembrie, de la ora 17.30, la standul TVR, a avut loc lansarea cărţii „Phoenix. Har/Jar”, în prezenţa membrilor trupei, a directorului Editurii Integral - Costel Postolache şi a echipei Televiziunii Române care a realizat documentarul cu acelaşi nume: regizorul Cornel Mihalache şi producătorul Claudia Nedelcu Duca. Telespectatorii au urmărit filmul „Phoenix. Har/Jar” în aceeaşi zi, de la ora 21.00, la TVR 1. TVR marchează astfel împlinirea a 60 de ani de când s-au pus bazele trupei ce avea să se numească Phoenix şi să scrie istorie în muzica românească, devenind un reper cultural important pentru generații întregi.

O altă surpriză pregătită de TVR pentru publicul Gaudeamus este documentarul „Dragii noştri, aflaţi despre noi...”, realizat de Casa de Producţie a SRTv. Filmul are la bază corespondenţa purtată, de-a lungul anilor ’80, de membrii unor familii obişnuite care descriu viaţa, educaţia şi societatea ultimului deceniu comunist, un prilej de dezbatere pentru cei prezenţi în a patra zi a Târgului de carte. Sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 15.00, la standul Radio România a avut loc vizionarea unor fragmente din film şi o dezbatere, alături de Ana Preda, regizor şi Diana Dumitru, producător TVR.

Pe lângă evenimentele de la standul TVR, publicul a putut pătrunde în atmosfera Târgului de Carte Gaudeamus Radio România prin intermediul micului ecran, urmărind emisiunile TVR CULTURAL și jurnalele de știri difuzate pe canalele TVR INFO, TVR 1, TVR 2.