„Epava ” și „Crulic – drumul spre dincolo”, la TVR Cluj

TVR.RO | actualizat: Luni, 20 Decembrie 2021
În luna decembrie, TVR Cluj vine în sprijinul promovării filmelor românești finanțate și co-finanțate de-a lungul timpului de către Televiziunea Română.

Astfel: vă propunem două seri pe săptămână dedicate atât filmelor de ficțiune cât și celor documentare.

  • Sâmbătă, 18 decembrie, la ora 22:00*, pe TVR Cluj - „Epava ”.

Regia și scenariul: Cornel Gheorghiță

În distribuție: Constantin Florescu, Bogdan Marhodin, Sorin Frâncu, Cosmina Olariu, Geo Balint, Natalia Cebanu, Ion Stoica

Dramă. La 30 de ani după revoluţie, trei colegi de promoţie, regizori de film, se întâlnesc într-o noapte pe malul Mării Negre. Proiecţia celor trei filme studenţeşti realizate de ei le animă iluziile de odinioară. Ei îşi ascund sentimentul ratării în spatele vechilor imagini filmate, care au ruginit împreună cu Epava de la Costineşti, lângă care cei trei s-au cunoscut în tinereţe.

(w640)

  • Duminică, 19 decembrie, la ora 22:00*, pe TVR Cluj - „Crulic – drumul spre dincolo”. Regia: Anca Damian

În distribuție: Jamie Sives, Vlad Ivanov, Sandrine Bonnaire

"Crulic - Drumul spre dincolo" spune povestea reală a lui Claudiu Crulic, un român arestat în Polonia pentru un presupus furt, ținut în închisoare în ciuda probelor ulterioare care arătau că, la data jafului, el nu se mai afla în capitala Poloniei, și abandonat de toată lumea până la moartea survenită în urma grevei foamei. Ministrul de Externe al României la vremea respectivă, Adrian Cioroianu, și-a prezentat demisia, în timp ce, în Polonia, trei doctori sunt judecați pentru moartea lui Crulic.

(w640)