TVR are un nou CCM, valabil până în 2014

TVR.RO | actualizat: Vineri, 26 Aprilie 2013
  • Patronatul şi partenerii de dialog social din TVR au semnat un nou CCM

Partenerii sociali din Televiziunea Română au semnat astăzi, 26 aprilie 2013, un nou Contract Colectiv de Muncă, valabil pentru perioada 2013-2014, prin care sunt respectate clauzele Contractului Colectiv de Muncă la nivel de ramură şi la nivel naţional.

„Fără dialog social, reformarea TVR nu este posibilă. Am căutat şi am convenit soluţii realiste şi echitabile pentru părţile implicate”, a declarat Claudiu Săftoiu, Preşedinte-Director General al TVR. „Felicit Partenerii de dialog social pentru atitudinea constructivă. Am semnat împreună un document care permite respectarea măsurilor asumate prin Programul de redresare economică a SRTv”, a adăugat Săftoiu.

„În ciuda faptului că am trecut printr-o perioadă foarte dificilă, am reuşit  să încheiem un Contract Colectiv de Muncă ce permite recompensarea corespunzătoare a oamenilor de valoare din TVR. Sunt câteva elemente în CCM ce răsplătesc în mod corect performanţele salariaţilor. De asemenea, suntem multumiţi că am reuşit să creştem protecţia angajaţilor în cazul concendierilor colective sau individuale. În momentul de faţă, ceea ce ne dorim cel mai mult este ca TVR să redevină, printr-o conducere inteligentă, ceea ce a fost în urmă cu 10-15 ani, lider din punctul de vedere al calităţii şi al audienţei în mass-media din România”, a declarat Dragoş Bocanaciu, preşedintele Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor TV (SPUSTv).

Negocierile pentru CCM au început în data de 8 martie a.c, până la semnarea contractului având loc 12 runde de discuţii între reprezentanţii patronatului şi cei ai SPUSTv din Bucureşti şi de la studiourile teritoriale.