TVR a informat CNA privind renunţarea la licenţa TVR Cultural, urmare a situaţiei financiare critice

TVR.RO | actualizat: Luni, 10 Decembrie 2012
Claudiu Săftoiu, PDG al TVR: „Realizarea şi difuzarea programelor cultural-educative rămân o prioritate pentru canalele TVR”

Televiziunea Română a informat Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) privind renunţarea la licenţa de emisie a TVR Cultural, urmare a situaţiei financiare critice. Informarea a fost făcută la expirarea celor 90 de zile pentru care TVR a solicitat suspendarea TVR Cultural.

„Am căutat soluţii pentru a relua emisia canalului cultural al TVR, însă eforturile noastre s-au lovit de costuri pe care nu ni le putem permite în contextul situaţiei financiare critice actuale şi nici nu am dorit să renunţăm la calitate”, spune Claudiu Săftoiu, Preşedinte-Director General al TVR. „Realizarea şi difuzarea programelor cultural-educative rămân o prioritate pentru televiziunea publică”, adaugă Claudiu Săftoiu.

Emisia canalului TVR Cultural a fost suspendată în data de 15 septembrie 2012. Măsura a fost luată prin Ordin al Preşedintelui-Director General al SRTv, Claudiu Săftoiu, ca parte a procesului de implementare a Programului de redresare economică a SRTv, elaborat în concordanţă cu prevederile OUG nr. 33/2012 şi aprobat de Consiliul de Administraţie al SRTv prin HCA 110/2012.

Decizia a fost luată în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Legea 41/1994 de organizare şi funcţionare a SRTv face referire la progamele 1 şi 2, la un departament care difuzează emisiuni pentru străinătate şi la studiourile teritoriale, al căror canal de exprimare este acum şi TVR 3.

Potrivit Programului de redresare economică a SRTv, misiunea TVR Cultural va fi preluată de viitorul canal TVR 2, a cărui grilă va cuprinde, printre altele, publicistică culturală, documentare, spectacole de teatru, operă, concerte şi producţii muzicale prezentate pe genuri, filme de artă, programe educative dedicate copiilor şi tinerilor, producţii ale tinerilor creatori independenţi, divertisment de calitate adresat tuturor categoriilor de vârstă.