TVR a fost lider incontestabil în audienţe cu Finala CM de Fotbal Qatar

TVR.RO | actualizat: Miercuri, 28 Decembrie 2022
Argentina şi Franţa au oferit un spectacol pe măsura aşteptărilor iubitorilor sportului rege, în direct şi în exclusivitate la TVR. La finalul unui meci legendar, Albicelestes şi-au adjudecat cel mai râvnit trofeu din lumea fotbalului: Cupa Mondială.

•       Peste 4 milioane de români au urmărit la TVR 1 victoria Argentinei în faţa Franţei
•       Marea finală a CM Qatar poate fi revăzută astăzi, 19 decembrie, de la ora 22.15, pe TVR 1

Telespectatorii români au ales spectacolul fotbalului total, peste 4 milioane de telespectatori au urmărit, în minutul de aur (19.54), la nivel naţional, duelul dintre Messi și Mbappe în atmosfera electrizantă de pe stadionul Lusail din Qatar (rtg.* 22,6%; shr** 44,6%).

La nivel Naţional, aproape 3 milioane de telespectatori au urmărit, în medie, partida desfăşurată în intervalul 17.00 – 19.55. Meciul a poziţionat TVR 1 în fruntea topului audienţelor cu un Rtg de 16,4% şi un Share de 36,3%, triplu faţă de următoarea televiziune clasată.

Şi în mediul Urban, postul public a fost pe primul loc, cu o audienţă medie de 18,5%, o cotă de piaţă de 43,5% şi peste 1.700.000 de telespectatori, de aproape şase ori mai mulţi faţă de televiziunea aflată pe locul 2 în clasamentul audienţelor.

A fost, probabil, cea mai disputată finală din istoria mondialelor, un spectacol pe care Televiziunea Română l-a adus, cu fiecare campionat, în casele românilor. Argentina a demonstrat că merită titlul mondial după ce, la loviturile de departajare, a depășit şocul celor două egalări și a transformat penalty-urile pentru al treilea trofeu adjudecat în istoria Mondialelor.

Telespectatorii au rămas în faţa micului ecran şi pentru ceremonia de premiere, transmisă în direct de TVR1, în intervalul orar 20.21 – 20.45. Festivitatea a fost urmărită, în medie, de peste 2 milioane de români la nivel naţional (rtg. 11,8%; shr. 24,7%).

Fanii sportului rege pot revedea marea finală a Cupei Mondiale din Qatar astăzi, 19 decembrie a.c, de la ora 22.15, pe TVR 1, meci precedat de programul Studio Mondial (ora 22.00), iar pe TVR INFO, mâine, 20 decembrie, de la 23.00.

Ultimul capitol al Campionatului Mondial de Fotbal a fost scris într-o cheie care a depăşit, chiar, aşteptările microbiştilor. Argentina-Franța, finala atât de așteptată de fanii sportului rege, după eliminarea prematură a Braziliei, a înregistrat audiențe pe măsura spectacolului din iarbă.

De-a lungul celor patru săptămâni de turneu, Televiziunea Română a dus maratonul fotbalistic în tribunele din fața micilor ecrane, unde românii s-au bucurat de un regal al sportului cu balonul rotund.

*Rating (RTG%) reprezintă numărul mediu de telespectatori pe minut ai unei emisiuni (sau interval orar) difuzată de o staţie TV. Ratingul poate fi exprimat în cifre absolute (mii telespectatori) sau ca procent din universul targetului analizat.
**Cotă de piaţă (Market Share – SHR%) reprezintă raportul procentual dintre numărul mediu de telespectatori (RTG%) ai unei emisiuni (sau interval orar) de la o staţie TV şi numărul mediu de telespectatori de pe toate staţiile TV, calculat pentru acelaşi interval orar (sau emisiune).



Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol