TVR a accesat fonduri europene pentru realizarea campaniei dedicate Politicii Agricole Comune „Agricultura - gustul vieţii"

TVR.RO | actualizat: Joi, 28 Iunie 2012

Televiziunea Română a atras fonduri europene nerambursabile de la Comisia Europeană (CE) - Direcţia Generală pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală pentru co-finanţarea unui campanii de informare şi conştientizare a publicului general şi publicului tânăr din mediul urban asupra Politicii Agricole Comune (PAC).

Proiectul, care urmează să se deruleze până pe 15 aprilie 2012, are o valoare totală de aproximativ 300 de mii de euro. Demersul face parte din strategia noului management al TVR de diversificare a surselor de venit ale televiziunii publice, prin atragerea de fonduri europene.

Sub genericul „Agricultura - gustul vieţii", TVR va dedica mai multe ediţii ale unor emisiuni publicistice din grila sa de programe pentru explicarea şi promovarea Politicii Agricole Comune. Campania va include o abordare de tip informativ menită să prezinte: evoluţia şi principalele beneficii ale PAC, noua reformă a Politicii Agricole Comune, politica de dezvoltarea rurală, provocările conservării peisajului rural, dezvoltarea durabilă şi conceptele de planificare a utilizării terenurilor. De asemenea, dezbaterile din cadrul campaniei vor aborda teme de interes major pentru public: tendinţele în materie de securitate alimentară, produsele alimentare şi procesele de producţie, semnificaţia noţiunilor bio şi eco, provocările legate de schimbările climatice şi dezvoltarea turismului în contextul conservării peisajului rural.

Primele programe care abordează tema Politicii Agricole Comune pot fi urmărite săptămâna aceasta, la TVR 1: „E-forum", transmisă astăzi, 24 iunie 2011, de la ora 14.45, „Europa mea", difuzată sâmbătă, 25 iunie, de la ora 12.30, şi „Viaţa satului", transmisă duminică, 26 iunie, de la ora 11.00.

Televiziunea Română este principalul canal din România care se implică în comunicarea politicilor şi programelor europene din domeniile agriculturii, economiei şi mediului.

„Agricultura - gustul vieţii" este o campanie co-finanţată de Uniunea Europeană, Direcţia Generală pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală. Televiziunea Română este unic responsabil pentru conţinutul acestui material. Comisia Europeană nu este responsabilă pentru modul de utilizare a informaţiei cuprinse în material.