TVR 2 și Casa de Producție lansează programul Shakespeare 400

TVR.RO | actualizat: Miercuri, 20 Ianuarie 2016
Prima reprezentație  care marchează cei 400 de ani de la moartea celui mai cunoscut dramaturg din istorie a fost „SHAKESPEARE, FOLIA & CO”. Producția,  o incursiune a maestrului Gigi Căciuleanu, a fost difuzată luni, 18 ianuarie, la ora 20:10, pe TVR 2 şi TVR HD.
Gigi Căciuleanu
Gigi Căciuleanu

Teatrul de televiziune este un proiect coordonat de CASA DE PRODUCŢIE TVR şi difuzat pe TVR 2 în fiecare seară de luni. Producător coordonator: DEMETER András István

"Prieten bun, de dragul lui Iisus abţine-te să dezgropi praful de aici. Binecuvântat fie cel ce lasă în tihnă aceste pietre şi blestemat fie cel ce-mi mişcă oasele” - piatra funerară de pe mormântul lui Shakespeare.

Anul acesta comemorăm 400 de ani de la moartea unuia dintre cei mai cunoscuți creatori ai tuturor timpurilor, William Shakespeare. A scris, a jucat, a împuns vremurile cu un ochi sardonic, a vorbit despre iubire și moarte cu egală tandrețe, a lăsat lumii creații pe care, și astăzi, le descoperim strălucind diferit de la o clipă la alta, așa cum doar diamantele o fac.

Casa de Producție TVR vă invită ca pe tot parcursul anului 2016 să fiți parte din Shakespeare 400. Ne propunem să vă aducem în case montări ale unora dintre cele mai cunoscute scrieri, spectacole de dans, personaje puternice care au scris istoria și, în egală măsură, istoria teatrului, actori cu har și forță.

Luni, 18 ianuarie, începem cu spectacolul SHAKESPEARE, FOLIA & CO, o incursiune a maestrului Gigi Căciuleanu în lumea lui William Shakespeare, incursiune făcuta prin mijloacele teatrului coregrafic, concept unic al artistului român.
Versiunea tv a spectacolului FOLIA, SHAKESPEARE & CO este o coproducţie a Televiziunii Române, prin Casa de Producţie, cu Fundaţia Art Production şi Teatrul Metropolis.

Echipa TVR – Regizor artistic: Andrei Măgălie.
Director de imagine: Vlad Tănase.
Imagine: Eugen Demetercă, Dragoş Ionescu, Dan Stoian, George Leca. Sunet: Răzvan Niţescu, Valentin Bartolomeu.
Montaj: Rodica Rădulescu.
Producător: Lucia Constantinescu, echipa studioului 3.
Producător coordonator: Demeter András István
Un spectacol de Gigi Căciuleanu
Asistent corepetitor: Lelia Marcu-Vladu
Scenografia: Corina Gramoșteanu
Muzica: Paul Ilea/Light design: Alin Popa/Texte: William Shakespeare
DansActori: Rasmina Calbajos/ Relu Dobrin/Lari Cosmin Giorgescu/Lucile Julaud/Stefan Lupu/ Ioana Macarie/Ioana Marchidan/ Adrian Nour/ Cristian Osolos/ Arcadie Rusu/ Diana Spiridon