loader
Foto

TVR 1 vă invită la comedia dulce-amăruie "Balul de sâmbătă seară"

Sâmbătă, 2 aprilie, de la ora 21.10, umăriți una dintre cele mai copioase comedii românești, la TVR 1. | VIDEO

 

Cel de-al patrulea lung metraj al regizorului Geo Saizescu, "Balul de sâmbătă seară", îi aduce in rolurile principale pe îndrăgiții actori ai cinematografiei românești, Sebastian Papaiani, Mariella Petrescu, Ana Széles și Puiu Călinescu.

(w882) balul-de-s

Este o comedie spumoasă despre viața amoroasă a șoferului Papa, personaj adus la viață de Sebastian Papaiani, care transportă alimentele pentru cantina unui mare șantier și, întâmplător, se îndrăgostește de două fete. Pentru a decide cu care va rămâne, el le supune la "proba devotamentului": care dintre ele îl va aștepta la gară atunci când el anunță că a suferit un accident.

Comedia lirică, așa cum este numită de criticul Tudor Caranfil, nu a fost lipsită de controverse. Într-una din scenele filmului, Papa întâlnește personajul interpretat de actrița Mariella Petrescu, care se scălda complet goală în apele unui râu.

(w882) mariella__

Eroina iese complet dezbrăcată din apă, în probabil cea mai plină de senzualitate scenă de film românesc din anii ’60. Cu toate acestea, scena a fost interzisă de cenzura comunistă.

"Comedie lirică, dulce-amăruie (pe un scenariu de D.R. Popescu), despre ambiția urbanizării și setea de absolut în dragoste, superioară prin subtilitate, întregii opere a lui Saizescu. Ar fi destul să urmărim nuanțările diferite pe care Papa le dă devizei sale "Fericire!": când sfidător, când expeditiv, când însetat de viață, când ironic, când plin de speranță, pentru a avea ideea diversității partiturii. Sunt și destule îngroșări: Puiu Călinescu schimonosind, penibil, un faimos cântec oltenesc, ba chiar și Papa când își pune părul pe moațe". (Tudor Caranfil)

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Eurovision 2024: Au început repetițiile tehnice la Malmö

La Malmö Arena din Malmö, Suedia, joi, 18 aprilie au început repetițiile tehnice pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.

O producție de cinematecă, în 21 aprilie, la TVR Cultural: „Jurnalul unei cameriste” (1946), în regia lui Jean Renoir

Între 15 și 21 aprilie, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească peliculele „Os de pește” (2021) și  „Jurnalul unei cameriste” ...

Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „Omul și timpul”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte le propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...