TVR 1 aduce manifestările de la Sibiu mai aproape de telespectatori

| actualizat:
Mineriada 1990.jpg
Mugur_Nedelescu_TVR.jpg
Roxana_Chirita_TVR.jpg
Sebastian_CheluTVR.jpg
Tudor_Chirila_TVR.jpg
Mineriada 1990.jpg
Mugur_Nedelescu_TVR.jpg
Roxana_Chirita_TVR.jpg
Sebastian_CheluTVR.jpg
Tudor_Chirila_TVR.jpg
Vineri, sâmbătă, duminică, luni (11-14 mai)

În cadrul Agendei Sibiu 2007 de la sfârşitul acestei săptămâni, la TVR 1, telespectatorii vor putea urmări interviuri cu principalele vedete invitate la Sibiu Jazz Festival. Imediat după Jurnalul TVR 1, veţi viziona imagini filmate în primele zile ale Sibiu Jazz Festival, iar în ediţia de duminică seară, telespectatorilor le este pregătit un interviu cu Dee Dee Bridgewater.
Dee Dee Bridgewater, câştigătoare a premiilor Grammy şi Tony, a adunat, miercuri noaptea, în pavilionul din centrul Sibiului, opt sute de spectatori, în cea de-a treia zi a Festivalului Internaţional de Jazz. În pavilionul de spectacole al Capitalei Culturale Europene s-au aflat şi peste două sute de spectatori străini, absolut fascinaţi de concertul lui Dee Dee Bridgewater. Festivalul Internaţional de Jazz de la Sibiu, care se află la cea de-a 37-a ediţie, a debutat luni şi reuneşte la Sibiu 200 de artişti, inclusiv nume celebre ale jazzului.
În fiecare vineri, sâmbătă şi duminică seară (în cadrul Jurnalului sau după emisiunea informativă), TVR 1 vă conectează cu capitala culturală a Europei prin intermediul emisiunii Agenda Sibiu 2007, program care prezintă telespectatorilor principalele evenimente desfăşurate la Sibiu în săptămâna care se încheie.
Tot la sfârşit de săptămână, la TVR 1 puteţi urmări înregistrări din cadrul Festivalului Vară, vară, primăvară. Tinerii interpreţi de muzică populară din România s-au adunat, pentru a unsprezecea oară, în Pavilionul Armatei de la Sibiu, pentru o nouă ediţie a festivalului concurs Vară, vară, primăvară. Iuliana Tudor vă oferă sâmbătă, 12 mai, de la ora 12.35, înregistrarea Galei Laureaţilor festivalului, unde celor mai buni concurenţi le-au fost recunoscute meritele.
Luni, 14 mai, la Nocturne, Marina Constantinescu stă de vorbă cu un sibian de marcă - actorul Ion Besoiu. De la ora 23.15, la TVR 1, sunteţi invitaţi să urmăriţi confesiunea plină de realizări a fostului director al Teatrului Bulandra, pigmentată cu amintiri şi istorisiri pline de dor şi frumuseţe legate de zona Sibiului.
După Gala Premiilor UNITER (23.04.2007), Televiziunea Română va mai reflecta, în programele sale, şi alte manifestări importante de la Sibiu: Festivalul Internaţional de Teatru (24.05- 3.06.2007), Festivalul Internaţional de Film „Transilvania" (04-10.06.2007), Festivalul Naţional al Artelor Tradiţionale (30.07-05.08.2007), Festivalul Internaţional de Folclor „Cântecele Munţilor" (01-05.08.2007), A Treia Conferinţă Ecumenică (04-07.09.2007), Festivalul de Film Astra (octombrie 2007) .


DEPARTAMENTUL COMUNICARE ŞI RELAŢII INTERNAŢIONALE