TVR, din nou numărul 1 în topul audienţelor

TVR.RO | actualizat: Marţi, 20 Decembrie 2022
TVR s-a poziţionat din nou ca lider de audienţă cu partida care a închis careul de aşi al Mondialului din Qatar, primul program în opţiunile publicului.
logo mondial qatar

•  Aproape două milioane de telespectatori au urmărit calificarea Franţei în Finala CM de Fotbal 2022
•  Sâmbătă, de la ora 17.00, Croaţia şi Maroc se luptă pentru un loc pe podiumul competiţiei, în direct şi în exclusivitate la TVR 1
•  Marea finală se joacă duminică, 18 decembrie, de la ora 17.00

Franţa şi Maroc au oferit un spectacol fotbalistic de înaltă ţinută, la finalul căruia Les Bleus au câştigat dreptul de a disputa marea finală în compania Argentinei.

Televiziunea Română, broadcaster oficial al evenimentului sportiv, a ocupat primul loc pe toate targeturile de audiență cu a doua semifinală a Mondialului.

Peste 1.700.000 de telespectatori au urmărit, în medie, la nivel Naţional, partida desfăşurată în intervalul 21.00 – 22.55. Meciul a poziţionat TVR 1 în fruntea topului audienţelor cu un Rtg* de 9,6% şi un Share** de 23,1%.

În Minutul de Aur (ora 21.48), la TVR 1 se uitau aproape 2.000.000 de telespectatori – 11,2% Rtg şi 25,3% Share.

Şi în mediul Urban, postul public a fost pe primul loc,  cu o adienţă medie de 11,3%, o cotă de piaţă de 27% şi peste 1.000.000 de telespectatori, mai mult decât dublu faţă de următoarea televiziune din clasamentul audienţelor.

În Minuntul de Aur (ora 21.46), TVR 1 a avut un Rtg de 12,9%,  un Share de 28,7% şi peste 1.200.000 de telespectatori.

Selecţionata Marocului nu a reuşit să producă o nouă surpriză la acest Mondial, urmând să joace cu naţionala Croaţiei în finala mică.

Partida va fi transmisă în direct și în exclusivitate pentru telespectatorii din România, sâmbătă, 17 decembrie, de la ora 17.00, la TVR 1.

Finala celei mai iubite competiții sportive din lume se joacă duminică, 18 decembrie, de la ora 17.00, când Argentina şi Franța vor juca ultima partidă a Mondialului cu trofeul pe masă, meci transmis de Televiziunea Română.

Partidele de fotbal pot fi vizionate în direct şi în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, pe ecranele amplasate în apropierea scenei din cadrul Târgului de Crăciun.

Informaţii în timp real, dar şi programul actualizat al evenimentului se regăsesc pe site-ul www.sport.tvr.ro .



*Rating (RTG%) reprezintă numărul mediu de telespectatori pe minut ai unei emisiuni (sau interval orar) difuzată de o staţie TV. Ratingul poate fi exprimat în cifre absolute (mii telespectatori) sau ca procent din universul targetului analizat.
**Cotă de piaţă (Market Share – SHR%) reprezintă raportul procentual dintre numărul mediu de telespectatori (RTG%) ai unei emisiuni (sau interval orar) de la o staţie TV şi numărul mediu de telespectatori de pe toate staţiile TV, calculat pentru acelaşi interval orar (sau emisiune).

Sursa: Kantar Media, date prelucrate SRTv


Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol