TVR a primit trei premii pentru jurnalism european

TVR.RO | actualizat: Joi, 28 Iunie 2012

Televiziunea Romana se poate lăuda cu noi premii: trei diplome de excelenţă pentru jurnalism european.
Marian Voicu a primit premiul pentru calitatea intelectuală a talk-show-urilor de la TVR Cultural şi de la Europa FM, Diana Dumitru, pentru realizarea, ca producător principal, a Jurnalului TVR Cultural şi Dite Dinesz, pentru modul în care a promovat noul canal TVR 3 în vestul ţării.
Marian Voicu apreciază faptul ca începe să fie recunoscută la nivel internaţional calitatea intelectuală a producţiilor jurnalistice din România: „Aparent cele două staţii au strategii editoriale diferite. Un post dedicat culturii şi unul ştirilor. Şi totuşi, Casa Europei cred că a intuit ce au comun cele două organizaţii: preocuparea pentru chestiunile care (ne) îndreaptă către normalitate. Iată, cu cât ne ocupăm mai puţin de politică în programele noastre (ceea ce este valabil pentru Cultura Fierbinte şi Interviurile Europa FM) cu atât calitatea intelectuală a programelor creşte".
Pentru Diana Dumitru premiul a fost un motiv în plus de mândrie: „Diploma de Excelenţă pentru Jurnalism European mi-a fost decernată chiar de ziua concurenţei, lucru care m-a făcut să mă gândesc încă o dată la faptul că Jurnalul Cultural nu are concurenţă pe piaţa media românească şi că, fără îndoială, reperele şi standardele europene constituie un obiectiv pentru noi. Demonstrăm în fiecare zi acest lucru, pe post, în direct, alături de cei mai străluciţi creatori români şi străini. Cine vrea să se convingă, este invitat să urmărească Jurnalul în fiecare seară, de la ora 22.00 pe TVR Cultural".
Decernate de Casa Europei EUROlink, diplomele de Excelenţă pentru Jurnalism European răsplătesc activitatea unor jurnalişti sau autori de carte care au dovedit profesionalism şi implicare civică pentru sprijinirea procesului de europenizare a României. Câştigătorii au fost premiaţi joi, 6 noiembrie, în cadrul unei gale la Palatul Parlamentului. Evenimentul s-a desfăşurat sub patronajul Preşedinţiei Uniunii Europene.