loader
Foto

Trasee şi curse spectaculoase la Turul României 2022 | Video

Rezumate ale uneia dintre cele mai prestigioase curse de ciclism rutier din sud-estul Europei vedem la TVR 1 în perioada 6-11 septembrie. 24 de echipe din 15 ţări parcurg peste 850 km şi evidenţiază importante zone turistice din România.

 

Cea de-a 55-a ediție a competiției Turul României are loc în perioada 6 – 11 septembrie 2022 şi aliniază la start 24 de echipe. Una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism rutier din sud-estul Europei și unul dintre cele mai importante evenimente de ciclism internațional din România se desfășoară pe un traseu de peste 850 km. În aceeaşi perioadă, 6-11 septembrie, telespectatorii TVR 1 vor putea urmări rezumate extinse de la fiecare etapă a Turului României 2022 începând cu ora 00.30* (marți, 6 septembrie, de la ora 1:30, iar duminică, 11 septembrie, de la miezul nopţii).

Din dorința de a promova frumusețile țării, traseul Micii Bucle, alcătuit anul acesta din peste 850 km, este construit astfel încât să evidențieze importante zone turistice din România. Aşadar, plutonul format din 24 de echipe din 15 țări va traversa regiuni de referință precum Țara Lăpușului în Maramureș, Colinele Transilvaniei, Țara Făgărașului, dar și cel mai spectaculos drum din țară – Transfăgărășan.

24 de echipe profesioniste din țări precum Spania, Columbia, China, Irlanda, Polonia, Cehia, Italia, Austria, Germania, Olanda, Noua Zeelandă, SUA, Bulgaria, printre care două echipe pro-continentale: Caja Rural, aflată pentru prima dată în România, Dropper Drone Hopper – Androni Giocattoli, o echipă cu istoric la cursele din România, și-au confirmat prezența în Turul României. În competiție sunt înscrise și echipele naționale ale României și Bulgariei, precum și toate cele trei echipe continentale din România: Mentorise Elite Team CFX, Giotti Victoria Savini Due şi Team Novak.

Competiția debutează pe 6 septembrie, în Piața Libertății din Satu Mare, cu o cursă-prolog, aceasta fiind urmată de 5 etape:

Etapa 1 (7 septembrie): Satu Mare – Bistrița

Etapa 2 (8 septembrie): Bistrița – Târgu Mureș

Etapa 3 (9 septembrie): Târgu Mureș – Făgăraș

Etapa 4 (10 septembrie): Cristian – Curtea de Argeș

Etapa 5 (11 septembrie): circuit în București.

Rezumate de la Turul României vor putea fi urmărite zilnic în 50 de țări, inclusiv în România, fiind pentru prima oară când competiția este transmisă la nivel internațional, asemenea tuturor celorlalte mari tururi cicliste.

* Programele pot suferi modificări de ultimă oră.

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.