„Titanic Vals” – cu Dem Rădulescu şi Tamara Buciuceanu Botez - la TVR 2

TVR.RO | actualizat: Luni, 02 Decembrie 2013
Duminică, 1 decembrie,  de la ora 23.10, un spectacol de teatru eveniment din Arhiva de Aur a televiziunii publice.

TVR 2 şi TVRplus.ro difuzează duminică, 1 decembrie 2013, de la ora 23.10, „Titanic Vals”, un spectacol de teatru eveniment din Arhiva de Aur a televiziunii publice.

Din distribuţie fac parte actori de excepţie ai scenei româneşti: Dem Rădulescu, Tamara Buciuceanu Botez, Dorina Lazăr, Cesonia Postelnicu, Carmen Ungureanu, Mihai Constantin, Mihai Fotino, Teodor Danetti, Radu Duda, Aneta Lipan, Traian Andreiescu, Matei Constantinescu.

Regizată de Dinu Cernescu, după un text de Tudor Muşatescu, piesa aduce în prim-plan viaţa politică românească din perioada interbelică. Urmărim destinul lui Spirache Necşulescu, om obişnuit şi onest, funcţionar la prefectură. O moştenire neaşteptată îi transformă viaţa. Politicienii locali şi familia sa animată de dorinţa de a parveni îl presează să candideze pentru un post de deputat.

În timpul unui discurs politic, blândul Spirache spune, cu sinceritate, că nu poate promite nimic alegătorilor şi că „nu va face nimic” ca deputat. Onestitatea sa cucereşte însă electoratul.

Întrebat, de multe ori, dacă personajele şi subiectul piesei „Titanic vals” au existat în realitate, Tudor Muşatescu a răspuns că da. „Cât priveşte personajele – de altminteri ca în întreaga mea literatură, de la poem la roman şi de la schiţa la tragicomedie –, acestea au fost întotdeauna luate direct de la marea şi inepuizabila mea furnizoare, care a fost, este şi va fi: realitatea”, declara Tudor Muşatescu în „Cum am scris Titanic Vals”.