The Humans, premieră la Eurovision: 31 de personaje pe scena concursului

TVR.RO | actualizat: Vineri, 11 Mai 2018
Sosirea delegației României în Portugalia, întâlnirea cu presa, prima repetiție a trupei The Humans pe scena de la Altice Arena şi momentele din culise la Drumul spre Lisabona sunt prezentate telespectatorilor TVR în emisiunea difuzată în perioada 2-12 mai, atât la TVR 1, TVR HD şi TVR i, de luni până duminică, de la ora 20.50 (în zilele de concurs, de la 21.30), cât şi online, pe TVR+ şi pe canalul oficial de YouTube al TVR.

The Humans, premieră la Eurovision: 31 de personaje pe scena concursului.
•       Reprezentanții României au avut prima repetiţie pe scena Eurovision
•       Primele declaraţii ale artiştilor după sosirea în Portugalia
•       Nicu Patoi, Anca Lupeș, Alexandra Cepraga, Gabriel Cotabiță și Mihai Alexandru, în juriul României la faza internațională a concursului.

Trupa The Humans a impresionat audieța încă din prima zi de repetiții la Eurovision.

Reprezentanții noștri au luat contact cu atmosfera de la Altice Arena și au avut prima repetiție pe scena concursului.

(w640)

(imagini aici: https://youtu.be/Q1zPlS8Z0TM).

Delegația României a avut un program foarte încărcat după sosirea la Lisabona, marți, 1 mai, fiind programate repetiţii, şedinţa tehnică în Viewing Room, prima conferinţă de presă, interviuri și sesiuni foto.

(w640)

Spectacolul, pregătit în studiourile TVR, a impresionant audiența din arenă - ținutele artiștilor, scenografia, decorurile, jocul de lumini și vocea Cristinei Caramarcu, solista grupului, fiind apreciate de organizatori și de jurnaliștii prezenți în press center.
„Mi s-a îndeplinit o dorință uriașă: am arătat și am cântat așa cum ne-am dorit, așa cum ne-am imaginat primul nostru moment pe scena Eurovision. Repetiția a ieșit aproape perfect și suntem foarte optimiști înainte de semifinală”, a declarat, în culise, Cristina.

(w640)

După repetiţie, regizorul Petre Năstase și Gabriel Scîrlet, regizorul muzical, alături de artişti şi Iuliana Marciuc, şefa delegaţiei României, au discutat in Viewing Room cu echipa tehnică a gazdelor detaliile show-ului. Specialiştii au tras apoi concluziile şi au reglat ultimele amănunte, urmând ca vineri, 4 mai, să aibă loc a doua sesiune de repetiții.

(w640)

La scurt timp după ce emoţiile scenei s-au risipit, pentru reprezentanţii noştri a urmat prima întâlnire cu presa acreditată la eveniment și o serie de interviuri. 
La sesiunea de întrebări, jurnaliştii străini au fost curioşi să afle detalii despre conceptul show-ului. „Suntem încântați să realizăm o premieră la Eurovision, aducând pe scena concursului nu mai puțin de 31 de personaje. Chiar dacă regulamentul nu permite mai mult de șase artiști pe scenă, noi vom realiza o premieră și vom fi, într-un fel, mai mulți.  Spectacolul nostru include și 25 de manechine purtând măști care sugerează depersonalizarea și riscul pierderii identității într-o lume tot mai grăbită și mai indiferentă, la care suntem martori în viața de zi cu zi. Conceptul accentuează mesajul piesei, care este unul de speranță și de încurajare. Vrem să accentuăm cât de important este să te oprești, să privești în jurul tău și să te bucuri de viață”, au declarat artiștii la conferința de presă. 
Jurnaliștii au lăudat vocea Cristinei, pe care au apreciat-o ca fiind cea mai bună de la ediția din acest an și au cântat, alături de ea, acordurile piesei Goodbye.

(w640)

Telespectatorii TVR pot vedea cum a decurs prima repetiție a trupei The Humans pe scena de la Altice Arena, dar și imagini de la sosirea delegației României în Portugalia, întâlnirea cu presa, momentele din culise la Drumul spre Lisabona. Emisiunea urmăreşte pas cu pas reprezentanții României în capitala Eurovision 2018 și este difuzată în perioada 2-12 mai, atât la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional, de luni până duminică, de la ora 20.50 (în zilele de concurs, de la 21.30), cât şi online, pe TVR+ şi pe canalul oficial de YouTube al TVR. 
Totodată, Ştirile TVR vor difuza, în exclusivitate, reportaje şi transmisiuni live de la Altice Arena din Lisabona.

(w640)

Juriul României la Eurovision 2018
Anul acesta, Nicu Patoi, Anca Lupeș, Alexandra Cepraga, Gabriel Cotabiță și Mihai Alexandru sunt experții care vor acorda voturile juriului României în concurs. Alături de juriile celorlalte țări participante în a doua semifinală, cei cinci membri vor vota pe parcursul ultimei repetiții, chiar în ziua show-ului televizat. În Marea Finală, vor vota toate țările înscrise în concurs – 43 de jurii formate din 215 de membri de specialitate.

(w640)

Pe 10 mai, România trece prin emoţiile semifinalei Eurovision. 
Ca să meargă în etapa finală, trupa The Humans are nevoie de voturile românilor din străinătate, care vor conta în proporţie de 50%. Restul de 50% este decizia juriului.

(w640)

Trupa The Humans va cânta în a doua semifinală a concursului Eurovision, pe 10 mai. Marea Finală va avea loc două zile mai târziu, pe 12 mai. 
Televiziunea Română va transmite în direct şi în exclusivitate spectacolele Eurovision 2018 de la Lisabona, pe TVR 1, TVR HD şi TVR+, începând cu prima semifinală din data de 8 mai, de la ora 22.00.
Cea de-a doua semifinală, în care vor concura şi reprezentanţii României, The Humans, cu melodia Goodbye, va avea loc joi, 10 mai, iar spectacolul va fi transmis în direct pe TVR 1, TVR HD şi TVR+, de la ora 22.00.
Finala Eurovision 2017 va avea loc sâmbătă, 12 mai, iar telespectatorii români o vor putea urmări în direct pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+, începând cu ora 22.00.

(w640)

Sub sloganul „All aboard”, Eurovision Song Contest 2018 aduce, pe scena din Lisabona, reprezentanţii celor 43 de ţări înscrise în competiţie: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru,  Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveţia, Ucraina, Marea Britanie. 

Despre Eurovision:
Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.
Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.
Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). 
Eurovision Song Contest 2017 a avut loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 şi 11 mai şi finala pe 13 mai. Reprezentanţii României, Ilinca şi Alex Florea, au obţinut poziţia a şaptea, cu un total de 282 de puncte,  cea mai bună clasare a României în concurs, de la succesul obţinut de Paula Seling şi Ovi la ediţia din 2010 şi a patra în istoria participării României la Eurovision.

Foto: EBU/Thomas Hanses (eurovision.tv)
Foto: TVR

***
Pentru alte informaţii, vă rugăm să ne scrieţi la: eurovision.romania@tvr.ro

Echipa Eurovision România