Televiziunea Română, parteneră cu televiziunea publică din Coreea

| actualizat:
Mugur_Nedelescu_TVR.jpg
Roxana_Chirita_TVR.jpg
Sebastian_CheluTVR.jpg
Tudor_Chirila_TVR.jpg
Mugur_Nedelescu_TVR.jpg
Roxana_Chirita_TVR.jpg
Sebastian_CheluTVR.jpg
Tudor_Chirila_TVR.jpg

TVR a semnat, luni, 21 august 2006, un acord de colaborare cu Fundaţia pentru Difuzare Internaţională din Coreea (ARIRANG TV). Acordul presupune schimburi de programe între cele două televiziuni publice, sprijin reciproc în realizarea de programe, precum şi posibilitatea realizării de coproducţii. Unul dintre efectele cele mai vizibile ale acestui acord este promovarea imaginii României în lume, prin intermediul programelor româneşti care vor fi difuzate de ARIRANG TVR, dar şi prin intermediul celor coproduse.

Acordul de colaborare semnat luni este primul de acest gen între reprezentanţi din România şi din Coreea.

Fundaţia pentru Difuzare Internaţională din Coreea (ARIRANG TV) este o agenţie publică, ce are ca principală misiune promovarea pe plan internaţional a imaginii acestei ţări prin mijloacele oferite de noile media şi de tehnologiile de ultimă oră. Principalele activităţi sunt mediatizarea culturii şi civilizaţiei coreene, îmbunătăţirea relaţiilor cu străinătatea prin realizarea unor colaborări cu companiile de radio şi televiziune publice din alte ţări, familiarizarea cetăţenilor străini care trăiesc în Coreea de sud cu valorile şi obiceiurile acestei ţări.

Înfiinţaţă în 1996, Arirang TV este prima televiziune coreeană cu emisie satelitară la nivelul întregului mapamond. În anul 2006, Arirang TV este vizionat de peste 53 de milioane de telespectatori din 188 de ţări.

DEPARTAMENTUL COMUNICARE ŞI RELAŢII INTERNAŢIONALE