Teatru tv: Spectacolul „Girafe” de Paul Miró, la TVR 3

TVR.RO | actualizat: Joi, 26 Ianuarie 2017
Casa de Producţie TVR v-a invitat să urmăriţi sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 20:00, la TVR 3, piesa „Girafe” de Paul Miro , o producţie a Teatrului Naţional Radu Stanca din Sibiu, în regia lui Radu Afrim.
teatru tv

Parte din Trilogia fabulelor urbane scrisă de autorul catalan Pau Miró, „Girafe” reflectă dorinţa puternică a unei femei obişnuite de a fi neconvenţională şi liberă. Acţiunea se petrece în România anilor 1968 şi are în centru acest obiect aparent banal, dar care a revoluţionat viaţa femeii în secolul trecut - maşina de spălat.

„Girafe” este un spectacol de familie ce explorează tema cuplului fără copii şi subiecte precum feminismul, valorile tradiţionale, liberul arbitru şi dragostea. Cu o scenografie sugestivă semnată de Dragoş Buhagiar, punerea în scenă tragi-comică a lui Radu Afrim arată sălbăticia ascunsă şi poeticul ce se ascund în sufletul femeii şi în acelaşi timp fragilitatea sistemului de dominaţie masculin.

Cu: Marius Turdeanu, Mariana Mihu, Ioan Paraschiv, Adrian Matioc, Ioan Savu, Dana Maria Lăzărescu și actorii din BIZONI

Coregrafia: Andrea Gavriliu

Scenografia: Dragoş Buhagiar

Producţie: Cezarina Hărăbor

Cameramani: Dragoş Ionescu, Mihai Alexandrescu, Laurenţiu Bengescu, George Leca, Ionuţ Spătaru

Montaj: Monica Andrei

Producător: Sînziana Miloşoiu

Regia muzicală şi postprocesare sunet: Gabriel Scîrlet

Director de imagine: Vlad Tănase

Regia tv: Gini Ignat

Regia şi universul sonor: Radu Afrim

***

Teatrul Naţional de Televiziune este un proiect Casa de Producţie TVR care se difuzează pe canalele TVR şi online pe TVR+.

Producător coordonator: Demeter András István