loader
Foto

Galerie foto

Teatru TV: Castelul din Carpați

Sâmbătă, 22 august, de la ora 20, revedeți pe TVR 3 spectacolul ”Castelul din Carpați”, în regia lui Vlad Batca, adaptare de Anca Boldur după Jules Verne.

 

Despre romanul „Castelul din Carpaţi” s-a spus că ar fi fost inspirat de o poveste de dragoste pe care Jules Verne ar fi trăit-o cu o contesă din Transilvania, iar castelul în care se desfăşoară acţiunea romanului ar fi Cetatea Colţ din judeţul Hunedoara.

În distribuție îi veți regăsi pe: Diana Lupescu, Alexandru Repan, Marian Hudac, Aurel Rogalschi, Cornel Vulpe, Stela Popescu, Mihai Malaimare, Dorin Dron, Mihai Fotino, Gheorghe Oprina, Dan Damian, George Ulmeni, Viviana Mitru.

Scenografia: arh. Gheorghe Constantin

Regia artistică: Vlad Batca

***

Generații întregi au crescut cu poveștile amețitoare din romanele lui Jules Verne - unul dintre primii autori care au îmbinat cu succes literatura de aventuri cu cea science-fiction. Este cel care ne-a spus că vom ajunge pe Lună, că vom explora adâncurile oceanelor, că putem călători spre centrul pământului și că putem înconjura planeta.

Personajele sale au ajuns repere ale imaginației populare: Phileas Fogg, căpitanul Nemo, Mihail Strogoff, Jean Passepartout, Jacques Paganel.

Pare aproape ireal că Jules Verne vorbea în secolul al 19-lea despre lucruri care astăzi fac parte din cotidian: zborul, televiziunea, submarinul, călătoriile în spațiu. Mari savanți contemporani s-au declarat inspirați de ideile lui.

*

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR

Producător coordonator  Demeter András István

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...