Teatru la TVR Timișoara: „Hamlet” de W. Shakespeare

TVR.RO | actualizat: Vineri, 08 Octombrie 2021
Sâmbătă, 24 aprilie, la ora 20.30, vă invităm să urmăriți, la TVR Timișoara, spectacolul „Hamlet” de W. Shakespeare, în regia lui Vlad Mugur.
hamlet - regie mugur
Spectacolul a fost preluat de la Festivalul Internațional de Teatru de la Craiova, în 2004.

Regia TV: Silviu Jicman

În distribuție: Sorin Leoveanu, Luiza Cocora, Bogdán Zsolt, Elena Ivanca, Anton Tauf
Traducerea și adaptarea: Roxana Croitoru
Scenografia: Helmut Stürmer
Costume: Lia Manţoc
Redactor: Ioana Prodan

„Spațiul de joc este un șantier. Un șantier din București, oraș care se surpă și pe alocuri se reclădește. Poate fi și un palat renascentist ce se reconstruiește. Societatea se surpă și ea. E surprinsă de nebunia ce bântuie tot pământul. Odată locul prospectat și ales de către comedieni, aceștia încep o lectură a piesei, lectură care se transformă în teatru și apoi redevine lectură.

Oamenii sunt dezechilibrați. Sunt la granița dintre realitate și alienare. Personajele pledează pentru răzbunare, spionaj, iubire, dar totul se amână. Spațiul și timpul sunt greu de controlat. Toți sunt în așteptare și optează pentru rațiune. Ofelia rupe limitele acelei fantezii bolnave și devine un caz clinic. Jocul de-a teatrul trebuie să scoată înțelepciunea filosofiei, să îmbrace situațiile ce năvălesc, să înlocuiască  totul cu imaginație, să denunțe demența ce caută în mod stângaci și violent un sens moral. Un joc de-a baba oarba.” (Vlad Mugur)

(w640) Casa de pr

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR.

*Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.