Teatru la TVR Iași: „O NOAPTE FURTUNOASA”

TVR.RO | actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021
Luni și marți, 22-23 martie, ora 19.00, TVR Iași va transmite spectacolul „O noapte furtunoasă”, în regia Soranei Coroamă Stanca.
o noapte furtunoasa

Prima parte - luni, 22 martie, la ora 19.00*

Partea a II-a - marți, 23 martie, ora 19.00*

Este un spectacol realizat de TVR în anul 1984.

Regia: Sorana Coroamă Stanca

În distribuție: Octavian Cotescu, Mitică Popescu, Valeria Seciu, Dan Condurache, Tora Vasilescu, Horaţiu Mălăele, Stelian Nistor, Doru Ana, Mimi Enăcescu, Romulus Dumitrescu, Mircea Dumitru, Eugenia Ardeleanu.

Lucrare de debut în dramaturgia lui I.L. Caragiale, cu valoarea unei excelente comedii de moravuri, aduce în scenă o intrigă între trei personaje centrale: un soţ gelos şi preocupat de „onoarea lui de familist”, o soţie romanţioasă şi omul de încredere al stăpânului.

(w640) noapte fur

„Noaptea… a fost o experienţă fantastică şi îmbogăţitoare, pentru că jucam cu profesorul meu Cotescu, pentru că jucam lângă unii dintre cei mai importanţi actori ai ţării, Vali Seciu, Mitică Popescu, pentru că jucam alături de colegii mei fruntaşi, Dan Condurache, Tora Vasilescu, Stelică Nistor, pentru că jucam în regia unei frumoase şi drepte femei, Sorana Coroamă. Pentru acea clipă de împreunare, mulţumesc încă o dată destinului”, spune Horaţiu Mălăele, unul dintre actorii care au făcut din acest spectacol un regal teatral.

La primele reprezentaţii din anul 1879, piesa „O noapte furtunoasă” a fost întîmpinată la Teatrul Naţional din Bucureşti cu aplauze, dar şi cu huiduieli venite din partea unor indivizi care considerau că autorul – I.L.Caragiale – ar fi atacat, prin textul său, Garda Cetăţenească.

Toate-s vechi şi noi sunt toate, o poveste cu iţe încurcate, o situaţie de viaţă în care ne-am putea regăsi cu toţii şi astăzi, ca şi acum 100 de ani.

***

Teatrul Național de Televiziune este un proiect al Casei de Producție TVR.

Producător coordonator: Ion Roșioru

Teatrul Național de Televiziune se vede pe TVR 3, TVR Iași, TVR Timișoara, TVR Moldova și TVR Internațional!

***

*Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.