Teatru în TVR: spectacolul-concert „Tari ca piatra”, joi 18 august

TVR.RO | actualizat: Vineri, 19 August 2016
Stagiunea estivală „Teatru în TVR” ne aduce în prima reprezentaţie din această săptămână spectacolul „Tari ca piatra”, cu Adrian Naidin şi Ionuţ Micu.

TVR a deschis, de la 1 iunie, stagiunea estivală de teatru, aducând mai aproape piesele şi actorii de telespectatori. Detalii AICI despre proiectul „Teatru în TVR”.

Joi, 18 august, ora 20:30

Asociația Culturală Spectaculis /Tari ca piatra"
Concert Adrian Naidin & Ionuț Micu (John)

Cei doi artiști vor prezenta, într-o insolită versiune pentru violoncel și percuție, spectacolul „Tari ca Piatra”, un concert inedit, în care virtuozitatea celor doi este amplificată de vocea de poveste a lui Adrian Naidin. Strălucitor în partiturile clasice, plin de forță și har în folclor, Adrian Naidin testează sunete și maniere de expresie.

Experimental și rebel, Ionuț Micu reinventează rock-ul într-o versiune specială, adăugând vigoare și forță unor piese consacrate deja.

Confirmat de muzicianul leton Mischa Maisky, care i-a fost profesor, și de regizorul grec Mihalis Kakogiannis – care i-a fost admirator, Adrian Naidin a fost aplaudat, alături de trupa Phoenix sau alături de actorii Ion Caramitru și Horațiu Mălăele, pe Scena Mare a Teatrului Național din București. A primit ovații și alături de pianistul Raul Kusak, pentru proiectul world music „Cântice’n cerc”, prezentat la Freedom Jazz Festival sau la Festivalul Folk You. Muzica i-a sedus și pe producătorii de la Voltage Production şi Bona Fide Productions, care au inclus „cânticele” pe coloana sonoră a filmului Charlie Countryman, peliculă care s-a turnat în 2012 în România și care a beneficiat de supervizarea muzicală a lui Moby.
Ionuţ Micu fascinează cu rafale sălbatice de percuții, fie alături de legendarii Phoenix, fie în proiecte hibride. A început să cânte la vârsta de nouă ani, inițial la școala populară de arte din Constanța, apoi a continuat pe cont propriu, testând și inventând note și sonorități speciale, cu fantezie, har și pasiune.

La 11 ani avea prima trupă, de heavy metal, apoi și-a descoperit adevărata vocație: tobele. A fost îndrumat, încă de la vârsta de 14 ani, de Ovidiu Lipan Țăndărică. A cântat inițial în formația Talisman, au urmat Krypton și Compact, până să fie cooptat de trupa pe care o numește de suflet, Phoenix.

***

Accesul la spectacole se face în baza biletelor pe la intrarea din str. Ermil Pangrati nr. 8-10, începând cu ora 20:00. Spectatorii sunt solicitați să prezinte la intrare, un document de identitate.

Biletele pot fi achiziționate de la standul Ticketnet din Unirea Shopping Center, etj.2, magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu, agențiile TUI TRAVEL CENTER și Eurolines.

Online, biletele se găsesc la: www.ticketnet.ro , www.iabilet.ro, www.startickets.ro, www.ticketstore.ro și www.bilet.ro.

Biletele rezervate se pot achiziţiona în ziua spectacolului de la casa amenajată la intrarea în TVR, din strada Pangrati nr. 8–10, începând cu ora 19:30. Informații la nr. de telefon 0727.15.90.90.