TEATRU ÎN TVR: Spectacolele perioadei 1-9 iulie 2017

TVR.RO | actualizat: Luni, 27 August 2018
Televiziunea Română, prin Casa de Producție TVR, vă invită la stagiunea ”TEATRU ÎN TVR”. Pentru al doilea an consecutiv, grădina televiziunii a devenit spațiu pentru teatre, actori și publicul lor. Iată care este programarea spectacolelor pentru 1-9 iulie:
teatru in TVR

Spectacole programate în stagiunea „Teatru în TVR” în perioada 1–9 iulie 2017:

 

Sâmbătă, 1 iulie, ora 11.00

Teatru la Cinema – „Inelul magic”

Cu: Florin Petrini, Simona Petrini

Cum ar fi dacă într-o zi am moșteni un Cocoș, dar nu orice cocoș, ci unul foarte isteț și curajos?! Haideți în ținutul Contelui bogat să descoperim frumoasa poveste a priceputului Cocoș și a inelului magic.

O poveste despre istețime și curaj, spusă cu mult umor de personaje precum Cocoșul cel isteț, Zâna Dreptății, un Conte foarte bogat şi de Hoțul cam nepriceput.

Spectacol de teatru interactiv recomandat copiilor cu vârsta între 3 și 10 ani.

Distribuție: Florin Petrini, Simona Petrini

Sâmbătă, 1 iulie, ora 20.30

Teatrul Arte dell’Anima – „O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale

Regia: Florin Liţă

Scenografia: Ioana Colceag

Cu: Alexandru Banciu (Jupân Dumitrache sau Titircă Inimă-Rea), Adrian Piciorea (Nae Ipingescu), Mircea Alexandru Băluță (Chiriac Sotirescu), Vlad Lință (Spiridon Ionescu), Voicu Aaniței (Rică Venturiano), Vlad Brumaru (Ghiță Țircădău), Bianca Cuculici (Veta Dumitrache), Ana Crețu (Zița Venturiano)

Lumea lui Caragiale este și lumea noastră. Nimic nu s-a schimbat chiar atât de mult. Mulți ar fi tentați să spună că am depășit epoca mahalalei și a limbajului necivilizat, dar oare chiar este așa? Un spectacol ce parcă oglindește viața de zi cu zi pe care o cunoaștem. Un spectacol exploziv, cu multe întorsături de situație, ce te va ține cu sufletul la gură până la final. Personajele însuflețite atât de bine de acești tineri actori trăiesc intens și nu se gândesc prea mult la consecințe.

Duminică, 2 iulie, ora 11.00

Teatru la Cinema – „Zâna Pădurii”

In lumea poveștilor, Zâna Pădurii este ocrotitoarea tuturor viețuitoarelor pădurii, însă, Lupul cel tot timpul înfometat, se hotărî să devină el împărat!

Dar cum în orice poveste binele învinge, și în povestea noastră Zâna Pădurii, cu puterile ei magice și bineînțeles, cu ajutorul micilor spectatori, îl vor învinge pe ștrengarul Lup și îl vor alunga din pădure pentru totdeauna!

Spectacol de teatru interactiv recomandat copiilor cu vârsta între 3 și 7 ani.

(w500) Teatru in

Duminică, 2 iulie, ora 20.30

Teatrul „Stela Popescu” – Baletul „Seherezada”, povestiri din „1001 de nopţi”

Cu participarea Baletului Teatrului „Stela Popescu”

Regia şi scenografia: Ştefan Soare, adaptare după Mihai Fokin

Scenografia: Viorica Petrovici

Distribuția: Alis Gheorghe (Seherezada), Andrei Dogaru (Sclavul de Aur), Alexandru Mălăeru (Eunucul), Zoran Raici (Sultanul Sahriar), Andrew Lupu (Prietenul Sultanului)

Cu participarea Baletului Teatrului „Stela Popescu”

Superproducţia baletul „Seherezada”, este a 12-a premieră a Teatrului „Stela Popescu” în stagiunea care a trecut, în regia şi coregrafia maestrului Stefan Soare (adaptare după Mihail Fokin), prezintă o împletire fantastică între basm – ne aducem aminte de „1001 de Nopţi” – şi firul istoric al întâmplărilor ,cu personaje surpriză, cu evenimente care vor ţine cu sufletul la gură întreaga audienţă.

Vineri, 7 iulie, ora 20.30

Teatrul Arte dell’Anima – „Copii răi” de Mihaela Michailov

Regia: Geanina Hergheligiu

Scenografia: Ruxandra Manolovici

Light design: Alexandru Bibere

Mișcare scenică: Alina Iacov Lazăr

Cu: Ana Maria Irimia, Raluca Jugănaru, Alin Potop

Inspirat dintr-un caz real, „Copii răi” este un spectacol-manifest al generaţiei „copy-paste”, al generaţiei „la un click distanță” împotriva sistemului educaţional din şcoli, dar şi de acasă, un spectacol acut, necesar, care induce publicului teme clare de reflecție și acțiune.

Relația abuzivă profesor-elev, perpetuarea modelului „pedepsei” ca metodă de educație, problema părinților neatenți, problema bullying-ului, a asocierii procesului educațional cu suferința, a conceptelor predate, dar neaplicate, problema copilului de nivel slab care ajunge să fie anihilat de un sistem în care doar „eroii” contează, sunt teme prezente în spectacol. Un spectacol ce redă o lume crudă, dar adevarată, o producție ce trezește în orice spectator conștiința, dar și sentimente de înțelegere, responsabilizare și compasiune.

Spectacolul a avut premiera pe data de 27 aprilie 2016, ulterior fiind selecționat la Sibiu Fringe Festival, 2016, unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de teatru independent din România.

Sâmbătă, 8 iulie, ora 11.00

Teatrul Coquette – „Greierele şi furnica”

Cu: Ruxandra Bălaşu şi Celina Niţu

„Greierele şi Furnica”, binecunoscuta fabula, este povestită cu umor şi cu isteţime pentru cei mici. Greierele, foarte pasionat de muzica lui, nesocoteşte venirea iernii. Când va da de greu, el va apela la strângătoarea Furnicuţa Fifi, care îl va trece prin niste probe de hărnicie. Dar este Greierele chiar atât de leneş cum se spune, sau poate ca „munca” lui este muzica?

Un spectacol despre generozitate, prietenie şi arta.

Sâmbătă, 8 iulie, ora 20.30

Teatrul Arte dell’Anima – „Treapta a noua” de Tom Ziegler

Distribuția: Bianca Oprea (Joanna), Roxana Văduva (Melissa), Ioana Nicolae (Eleanor), Andreea Mera (Tracy)

Producția: UNATC, găzduită de Teatrul Arte dell’Anima

Regia: Mihaela Bețiu

Scenografie: Mihaela Popescu

Piesa lui Tom Ziegler, „Treapta a noua“, este povestea unei femei – Joanna McNeil – care s-a tratat în tot acest timp de alcoolism și care încearcă acum, cu ajutorul prietenei sale, Eleanor Houser, să repare răul pe care l-a făcut familiei sale din cauza dependenței de alcool. Acțiunea se desfășoară în ziua în care Melissa Wright, fiica sa de 16 ani, vine în vizită la mama sa, prima oară după abandon. De-a lungul celor câteva încercări de a-și recupera simpatia fetei, Joanna mai are parte și de câteva surprize, fie ele plăcute sau neplăcute, culminând cu apariția lui Tracy – o toxicomană adolescentă, ce vede în Joanna mama pe care ea nu a avut-o niciodată. Suspans, emoții, trăire și curaj, toate acestea într-un spectacol de o oră și jumătate.

„Spectacolul este captivant, are schimbări bruște de ritm care țin spectatorul conectat la acțiune, la replicile personajelor, iar actrițele săvârșesc cu talent și dedicare un adevărat act teatral plin de viată și emoție, în care umorul și dramatismul se succed cu repeziciune… la fel ca pe treptele vieții” spun criticii.

Duminică, 9 iulie, ora 11.00

Teatru la Cinema – „Aventurile Bunicuţei Julieta”

Cu: Crina Zvoboda

Acest spectacol revine în stagiunea „Teatru în TVR”. Romeo Aluna și Bunicuța Julieta le vor oferi copiilor o porție zdravănă de râs. Spectacol de ventrilocie recomandat copiilor cu vârsta între 6 și 14 ani.

Duminică, 9 iulie, ora 20.30

Teatrul Mașina De Vise – „Tinereţe fără bătrâneţe și viaţă fără de moarte” după Petre Ispirescu

Regia: Dan Tudor

Cu: Florian Bala, Raluca Straia, Mirela Zaharia, Ramona Olteanu, Ștefan Iulian Fieraru, Adriana Dima

O minunată întoarcere în lumea poveștilor copilăriei. Un spectacol interactiv care se adresează atât celor mici, cât și adulților. Intâmplări pline de haz, întalniri cu personaje fantastice și tărâmuri mirifice – toate într-o adaptare modernă, entuziasmantă. Un spectacol jucat cu succes atât în tara cât și în străinătate.

***

Accesul la aceste spectacole se face prin achiziţionarea de bilete.

Biletele pot fi achiziţionate şi în zilele desfăşurării spectacolelor, cu o oră înaintea începerii reprezentaţiilor, de la casa mobilă amenajată la intrarea TVR din Calea Dorobanţilor nr. 191 (lângă Troiţă).

Pentru cele două spectacolele pentru copii prezentate de Teatru la Cinema: „Inelul magic”, „Zâna Pădurii” biletele pot fi rezervate la numărul de telefon 0310051620 sau pot fi achiziţionate de pe site-ul www.teatrulacinema.ro. Prețul biletelor este unic: 19 lei/bilet.

Pentru spectacolul „O noapte furtunoasă” al Teatrului Arte dell’Anima, rezervările se pot face pe pagina de Facebook Teatrul Arte dell'Anima, la telefonul 0733 060 033 sau prin e-mail la teatru@artedellanima.ro. Preţul biletelor 25 lei/bilet, 15 lei/bilet pentru elevi, studenţi şi pensionari.

La baletul „Seherezada” prezentat de Teatrul „Stela Popescu” biletele pot fi rezervate la la numerele de telefon: 03713415650726231802, e-mail: office@startickets.ro sau pot achiziţionate on-line de pe site-ul https://www.startickets.ro/event.php?id=11676. Preţul lor este: 20 lei/preţ întreg şi 15 lei/copii.

Important:

Accesul se va face exclusiv prin zonele stabilite şi marcate de organizatori.

Rugăm spectatorii să respecte, pe durata reprezentaţiei, locurile desemnate în spaţiul de spectacol.