TEATRU ÎN TVR: Spectacolele din 1 și 2 octombrie 2020

TVR.RO | actualizat: Duminică, 04 Octombrie 2020
Cea de-a patra ediție a Stagiunii „Teatru în TVR” a ajuns la final. Vă mulțumim tuturor pentru participare și vă așteptăm la ultimele spectacole din acest an!
Teatru in TVR 2020

Joi, 1 octombrie, ora 20:30 – „Iubire dublu distilată” – Compania Teatrio

„Iubire dublu distilată” după un text de Ion Bogdan Martin, în regia lui Alin Brancu. O comedie într-o gară mică de provincie din România, în care personajele ne așteaptă pe peronul vieții lor pentru a ne urca într-un montagne russe de dorințe, declarații, regrete, trădări, ironii, scandal, iubiri și reproșuri.

În distribuție: Emanuel Bighe, Adelina Mihalcea, Alin Brancu și Cristina Diaconescu.

Vineri, 2 octombrie, ora 20.30 – „Oglinda neagră” - Teatrul Nottara

O poveste muzicală de Cristina Juncu, pe beat-uri de Sever Bârzan și Iulian Sfircea, după un scenariu de  Vlad Bălan și Cristina Juncu.

Direct din cancelaria drăcușorilor, repetent a 25361-a oară, Aghiuță e pedepsit și trimis pe pământ, unde aterizează în... vagonul restaurant al acceleratului 333, Oradea-București, staționat în clipa aceea la Băicoi. Și așa începe povestea. Dacă vreți să vedeți ce pățește Aghiuță, când se întoarce acasă, după drăciile săvârșite pe pământ, și de ce găsește tot poporul drăcesc adunat în Marea Piață Roșie din Mijlocul Iadului și ce pandemie e pe cale să declanșeze, veniți să (vă) priviți (în) Oglinda neagră!

Cu: Rareș Andrici, Mihaela Subțirică, Vlad Bălan, Cristina Juncu, Crenguța Hariton

Detalii despre acest spectacol puteți citi AICI.

***

Biletele se pot procura de la teatrele partenere, iar accesul publicului se face prin intrarea din strada col. Constantin Blaremberg, poarta destinată exclusiv spectatorilor. Pentru o imagine și mai clară, vizionați ghidul de acces AICI.

(w640) teatru

***

„TEATRU în TVR, aflat la a patra ediție,  are la bază un concept care i-a permis să fie prompt şi adaptabil noilor realităţi ale vieţii teatrale. De aici, şi recordurile ediției: durată, numărul de reprezentaţii, capacitatea sălii, varietate de genuri, diversitate de participanţi. Fiecare reprezentaţie a însemnat, însă, o responsabilitate uriaşă pentru noi, căci să creezi condiţii optime pentru desfăşurarea actului artistic, oferind în acelaşi timp siguranţa sanitară pentru toţi cei implicaţi: actori, spectatori, personalul tehnic, nu este cel mai la îndemână lucru. Faptul că proiectul a trecut cu bine atât de barierele create de teama infectării, cât şi de cele ale temperaturilor caniculare sau tomnatice, îi conferă şi titlul de a fi fost un onest instrument de măsură. Un fel de sano-termo-baro-metru care arată cine (mai) are nevoie de teatru. Mulțumiri tuturor!” - Demeter András István, manager de proiect.

***

Stagiunea 2020 „TEATRU în TVR” este derulată de Televiziunea Română în parteneriat cu Ministerul Culturii şi Primăria Sectorului 1 şi este susținută de Fundația Fildas Art, prin programul Catena pentru Artă și GRANDE GLORIA PRODUCTION SA, prin mărcile Hygienium și Grande Natura. Mulțumiri S.C. Stage&Ledtech SRL, BEST ADVERTISING & CONSULT SRL, Zarea și Budureasca.