„Teatru în TVR” – programul săptămânii 26 august - 1 septembrie

TVR.RO | actualizat: Luni, 02 Septembrie 2019
Spectacolele de teatru în aer liber continuă la Grădina Molière! Ce reprezentaţii vedem în această săptămână a stagiunii „Teatru în TVR” – mai jos, în articol.

Miercuri, 28 august și joi 29 august, la ora 21.00

Teatrul de Artă

„Cerere în căsătorie”, de A.P. Cehov

(w640)

Mai multe informaţii despre spectacol - aici

Cu Florentina Năstase, George Constantinescu, Valentin Terente. Regia: Victor Olăhuţ

„Un lucru e cert: îți trebuie ceva curaj să faci o cerere în căsătorie. Ei bine, pețitorul nostru nu-l are. Ar vrea să se însoare, fata îi place, la o adică și cu socrul s-ar putea înțelege, dar nici legat de glie nu s-ar vrea. Și unde e o problemă, se știe, apar mai multe. Nu există moment mai prielnic ca acela de dinaintea unei cereri în căsătorie, pentru a dezgropa toate certurile, bârfele, neînțelegerile între două familii. Dar, cum dragostea invinge totul, sau, mai bine zis, cum oamenii se ceartă ca să aibă de ce să se împace, așa și tinerii noștri, până la urmă iau o pauză de la scandal”, afirmă regizorul Victor Olăhuț.

BILETE ONLINE AICI

ATENȚIE! Ambele reprezentații vor fi înregistrate pentru tv. Prin participare, spectatorii sunt, implicit, de acord cu eventuala apariţie în cadrele care conţin public.

Înregistrarea va începe la ora 21:00.

Vă rugăm să vă programați sosirea în intervalul orar 20:00–20:45.


Sâmbătă, 31 august, ora 09.30

Ateneul Naţional din Iaşi

„Aventuri cu... DL  GOE” - regia: Iulian Sandu

(w640)

Adaptare text: Izabela Oancea

Muzica: Sorin Oancea

Cu: Alexandra Macovei, Ana Hegyi, Cezara Fantu, Daniel Onoae, Codrin Dănilă și Gelu Ciobotaru;

Reprezentație: 31 august, ora 9,30

Spectacol pentru copii între 6 – 15 ani

Durata: 60 minute

Cine nu a auzit de domnul Goe? Personajul neastâmpărat, născut din condeiul marelui scriitor I. L. Caragiale, merge în deplasare la București! Vă așteptăm cu micii năzdrăvani la un spectacol în care râsul și buna dispoziție sunt garantate.

(w640)

„Un geniu al comicului, Caragiale reflectă în cel mai fidel mod, în contextul actual, realități legate de incultură, caractere și educație, desăvârșind teatrul de satiră socială. În an centenar, Ion Luca Caragiale ne provoacă să medităm asupra comicului, să descoperim printre hohotele de râs, tristețea eternelor probleme comportamentale și mai mult, ne provoacă să fim mai buni, oferind adevărate lecții de viață, atât de vii și de actuale. Universul lui Caragiale este de fapt un spectacol etern, ce punctează cu umor defectele societății noastre, cu scopul de a le îndrepta, imaginația fiind cheia ce deschide un univers nemaivăzut.” (Iulian Sandu, regizor)

BILETE ONLINE AICI

 

Duminică, 1 septembrie, ora 20.30

Teatrul de Comedie

„Masa puterilor noastre”, de Petre Barbu, regia: Silvia Roman

(w640)

Din distribuție fac parte: András Demeter, Liliana Pană, Flavia Hojda, Costel Dobrescu, Olga Bela, Răzvan Rotaru și Andreea Alexandrescu.

Proiectul s-a numărat printre câștigătorii concursului COMEDIA ŢINE LA TINEri, proiect iniţiat de Teatrul de Comedie, promovează şi susţine tinerii regizori.

„(…) Cu vreo patru ani în urmă, am descoperit cu uluire și bucurie că sunt în stare să rezolv exercițiile cu „ridicarea la putere a unui număr natural” din manualul de matematică de clasa a V-a. Așa am scris piesa „Masa puterilor noastre”: cu gândul să răspund la aceste întrebări. Nu știu dacă am reușit să răspund convingător. Dar sunt convins că învățătura dobândită în școală m-a ajutat să ajung ceea ce sunt acum: un om,” afirmă scriitorul Petre Barbu, cel care semnează piesa.

(w640)

„Un spectacol caleidoscop. Un macaz al perspectivelor pragmatice. Un travaliu al cunoașterii și al domesticirii celor mai adânci și intime frici, vulnerabilități, dorințe, visuri. Un spectacol cu și despre familie, pierdere, resemnare și nu în ultimul rând, despre dragoste. Despre noi. (…)”, spune  Silvia Roman.

BILETE ONLINE AICI

***

Televiziunea Română continuă programul „Teatru în TVR”, având în plină desfăşurare o stagiune în adevăratul sens al cuvântului. Comedie - aceasta este tema celei de-a treia ediţii a programului „Teatru în TVR”. Se vor juca 6 titluri, fiecare dintre spectacolele stagiunii având mai multe reprezentaţii, astfel încât spectatorii să îşi poată alege data la care doresc să vină în Grădina Molière, în perioada 26 iulie - 14 septembrie.

Toate spectacolele se desfăşoară în aer liber, iar accesul spectatorilor se va face din strada Amiral Constantin Bălescu, la adresa Molière 2-4.

Biletele pot fi cumpărate de la teatrele partenere. La Grădina Molière, biletele pot fi achiziţionate cu o oră înainte de începerea spectacolului. Detalii despre program și bilete AICI.