Teatru în TVR: Piesa „Copii răi” de Mihaela Michailov, sâmbătă 30 iulie

TVR.RO | actualizat: Luni, 01 August 2016
Stagiunea estivală de „Teatru în TVR” a adus sâmbătă, 30 iulie, de la ora 20:30, piesa „Copii răi” de Mihaela Michailov, în regia Geaninei Hergheligiu.
Copii rai Mihaela Michailov
Copii rai Mihaela Michailov
Copii rai Mihaela Michailov
Copii rai Mihaela Michailov
Copii rai Mihaela Michailov
Copii rai Mihaela Michailov
Copii rai Mihaela Michailov
Copii rai Mihaela Michailov
Copii rai Mihaela Michailov
Copii rai Mihaela Michailov

TVR a deschis, de la 1 iunie, stagiunea estivală de teatru, aducând mai aproape piesele şi actorii de telespectatori. Detalii AICI despre proiectul „Teatru în TVR”.

Sâmbătă, 30 iulie, ora 20:30

Teatrul Arte dell’Anima/ „Copii răi” de Mihaela Michailov

Regia: Geanina Hergheligiu

Scenografia: Ruxandra Manolovici

Distribuție: Ana Maria Irimia, Raluca Jugănaru, Alin Potop

Light design: Alexandru Bibere

Mișcare scenică: Alina Iacov Lazăr

Inspirat dintr-un caz real, „Copii răi” este un spectacol-manifest al generaţiei „copy-paste”, al generaţiei „la un click distantă” împotriva sistemului educaţional din şcoli dar şi de acasă; este un spectacol acut, necesar, care induce publicului teme clare de reflectie si actiune.

Relația abuzivă profesor-elev, perpetuarea modelului „pedepsei” ca metodă de educație, problema părinților neatenți, problema bullying-ului, a asocierii procesului educațional cu suferința, a conceptelor predate, dar neaplicate, problema copilului de nivel slab care ajunge să fie anihilat de un sistem în care doar „eroii”contează, sunt teme prezente în spectacol.

„Copii răi” a avut premiera în 2011 la Teatrul LUNI de la Green Hours. Spectacolul a fost prezentat în 2014 în cadrul Festivalului de la Avignon. Pe 1 decembrie 2015, „Copii răi” a avut premiera la Theatre de la Manufacture, Nancy și pe 10 aprilie la THEATER AN DER PARKAUE, Berlin.

Fragmente din text au fost publicate în volumul Étonnantes écritures européennes pour la jeunesse, éditions Théâtrales, 2014. Piesa a fost tradusă în bulgară, engleză, franceză și germană. Textul va fi publicat în 2016 la una dintre cele mai importante edituri din Franța – Les Solitaires Intempestifs.


***

Accesul la spectacole se face în baza biletelor pe la intrarea din str. Ermil Pangrati nr. 8-10, începând cu ora 20:00.

Prețul unui bilet este de 22 lei întreg/ 15 lei redus (elevi/studenți/pensionari)

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române şi Magazinele Immedio semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos.

Pentru rezervări, puteţi suna la numărul de telefon 0733.060.033 sau trimite un email la adresa office@artedellanima.ro ((până la data de 30.07.2016 ora 18:00, pentru „Copii răi”).

De asemenea, pot fi achiziționate bilete și înainte de spectacol, de la casa de bilete amenajată la intrarea în TVR, din strada Pangrati nr. 8-10, începând cu ora 19:30.