TEATRU ÎN TVR: „Piatra din casă”

TVR.RO | actualizat: Vineri, 16 Februarie 2018
Spectacolul „Piatra din casă”, o comedie după Vasile Alecsandri şi B.P. Haşdeu, se joacă în grădina TVR, joi, 10 august, de la ora 20:30, şi este transmis în direct pe TVR 2 şi online pe TVR+.
piatra din casa
piatra din casa
Piatra din casa
Piatra din casa - Demeter Corina Carmen Movileanu
Piatra din casa 3
Piatra din casa - Melinescu si Corina
piatra din casa
piatra din casa
Piatra din casa
Piatra din casa - Demeter Corina Carmen Movileanu
Piatra din casa 3
Piatra din casa - Melinescu si Corina

În 10 august aniversăm 60 de ani de Teatru Naţional de Televiziune printr-un eveniment cu adevărat special.

Premiera de gală a celei mai recente montări - producţie proprie - „PIATRA DIN CASĂ”, o comedie după Vasile Alecsandri și B.P. Haşdeu, adaptată și regizată de CONSTANTIN DICU.

În distribuţie: Sever Bârzan, Corina Dănilă, András Demeter, Tudor Furdui, Bogdan Ghiţulescu, Mihai Melinescu, Cătălin Mireuţă, Carmen Movileanu, Claudia Nicolau, Mihai Răzuș, Gabriela Valentir.

(w640) Piatra din

Ştiaţi că primele spectacole de Teatru tv, realizate de către Televiziunea Română, erau transmise în direct din studio?

Acest lucru se întâmpla pentru că entuziasmul și talentul creatorilor de teatru erau cu mult înaintea tehnologiei - pur și simplu nu exista nicio posibilitate tehică de a înregistra ceva.

Ca o buclă în timp şi ca un omagiu adus înaintaşilor, în 10 august vom face exact aşa - premiera spectacolului va fi transmisă în direct pe TVR 2, de pe scena din gradina Televiziunii Române.

Spectacolul va fi precedat, completat și încheiat de o discuție cu parte din oamenii care au contribuit la scrierea istoriei Teatrului Național de Televiziune.

Îi aşteptăm în grădina TVR pe : George Mihăiță, Victor Ioan Frunză, Alexa Visarion, Ileana Lucaciu, Ioana Prodan, Dorina Lazăr, Titel Paraschivescu, Alice Georgescu, Rodica Mandache, Dominic Dembinski, Silviu Jicman, Florin Zamfirescu, Constantin Dicu, la o întâlnire găzduită de jurnalista Mirela Nagâț.

Ne aşteptăm ca invitații noştri să povestească lucruri mai puțin cunoscute „din culisele” montărilor în care au jucat, pe care le-au regizat, despre care au scris, sau pe care, pur și simplu le-au îndrăgit.

Joi, 10 august, în intervalul orar 20.00 - 23.00, pentru telespectatorii TVR 2 va fi sărbătoarea Teatrului TV.

(w640) Piatra din

Biletele pot fi achiziţionate on-line prin serviciul de livrare de bilete mystage.ro, telefon: 021-9379 sau cu o oră înaintea reprezentațiilor de la casa mobila amenajată la intrarea din Calea Dorobanţilor (lângă Troiță).

Teatrul Naţional de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe TVR+.

Producător coordonator: DEMETER András István