Teatru în TVR: „Pianul cu Poveşti” şi „Piatra din casă”

TVR.RO | actualizat: Luni, 11 Septembrie 2017
Spectacolele săptămânii 4-10 septembrie. Stagiunea de vară a proiectului „ Teatru în TVR ” continuă cu trei reprezentaţii dedicate copiilor şi adulţilor:
Pianul cu povesti
Piatra din casa
Pianul cu povesti
Piatra din casa
  • luni, 4 septembrie, ora 19.00, Daniela Nane şi Ioana Lupaşcu aduc „Pianul cu Poveşti”, un spectacol de muzică și poezie pentru copii
  • sâmbătă, 9 septembrie şi duminică, 10 septembrie, ora 20.30, angajaţii TVR prezintă spectacolul „Piatra din casă”.

 

Acces şi bilete:

  • Pentru spectacolul „Pianul cu Poveşti”, biletele se pot achiziţiona on-line: https://www.mystage.ro/spectacole/pianul-cu-povesti-597) sau de la casa mobilă amenajată la intrarea TVR din Calea Dorobanţilor nr. 191 (lângă Troiţă), cu o oră înaintea începerii reprezentaţiei.

Preţ bilete: 25 lei/bilet pentru adulţi, 15 lei/bilet pentru bunici şi copii.

  • Pentru spectacolul „Piatra din casă”, biletele pot fi pot fi achiziționate on-line prin serviciul de livrare de bilete www.mystage.ro, telefon: 021-9379 (https://www.mystage.ro/spectacole/piatra-din-casa-605?af=41) sau cu o oră înaintea reprezentațiilor din zilele de sâmbătă, 9 septembrie şi duminică, 10 septembrie. Preț bilete: 30 lei/categoria I, 20 lei/categoria II.

 

Despre spectacole:

„Pianul cu Poveşti” – cântece şi poezii pentru copii

Cu: Daniela Nane şi Ioana Lupașcu

Durata: 1 h, fără pauză

 

„Pianul cu Poveşti” este un spectacol de muzică și poezie pentru copii, interactiv și cu doză consistentă de umor, în care actrița Daniela Nane vorbește cu copiii și le deschide apetitul pentru lectură, iar poeziile și fabulele alese îi amuză atât pe cei mici, cât și pe părinți.

În plus, copiii vor face cunoștință cu mari nume ale literaturii române și universale: La Fontaine, Grigore Alexandrescu, Marin Sorescu, Steinbeck, Topârceanu și alții.

Pianul conduce publicul pe note muzicale ale îndrăgitelor  filme de desene animate cum ar fi „Frumoasa și bestia”, „Pantera roz”, „Hercule”, „Regele leu„ și „The Flintstones”.

La pian – pianista concertistă Ioana Lupaşcu, studentă a marelui pianist rus Lazar Berman, care spunea despre ea ca are „imense posibilități tehnice și artistice”. Ioana a fost denumită în presă „o forță a noii generații”.

Un spectacol prețios ca o perlă de colecție, dar plin de energie, vivacitate și umor, care timp de 60 de minute va aduce zâmbetul pe fața copilului tău.

Un spectacol prețios ca o perlă de colecție, dar plin de energie, vivacitate și umor, care timp de 60 de minute va aduce zâmbetul pe fața copilului tău.

„Piatra din casă”, de Alecsandri / Haşdeu / Dicu – Casa de producţie a TVR

Muzica: Alexandru Flechtenmacher.

Regia: Constantin Dicu

Scenografia: Raluca Chelaru

Distribuţie: Sever Bârzan, Corina Danilă, András Demeter, Tudor Furdui, Bogdan Ghiţulescu, Mihai Melinescu, Cătălin Mireuţă, Carmen Movileanu, Claudia Nicolau, Mihai Răzuş, Gabriela Valentir.

Instrumentişti: Adina Cocargeanu, Geanina şi Marius Meragiu

Durata: 1 h și 40 min.

 

V-aţi obişnuit să-i vedeți pe micul ecran, prezentând buletine de ştiri sau emisiuni, realizând producții de televiziune care au făcut cariera. Au simțit însă cu toţii momentul unei schimbări şi au urcat... pe scenă. Şi nu pe una oarecare, ci chiar pe scena din curtea TVR, pentru a juca în cea mai recentă producţie „Piatra din casă”.