Teatru în TVR: „Copii răi” de Mihaela Michailov, vineri 26 august

TVR.RO | actualizat: Luni, 29 August 2016
De la ora 20:30, stagiunea estivală de teatru ne aduce spectacolul-manifest „Copii răi”, regizat de Geanina Hergheligiu.
Copii rai Mihaela Michailov
Copii rai Mihaela Michailov
Copii rai Mihaela Michailov
Copii rai Mihaela Michailov
Copii rai Mihaela Michailov
Copii rai Mihaela Michailov
Copii rai Mihaela Michailov
Copii rai Mihaela Michailov
Copii rai Mihaela Michailov
Copii rai Mihaela Michailov

TVR a deschis, de la 1 iunie, stagiunea estivală de teatru, aducând mai aproape piesele şi actorii de telespectatori. Detalii AICI despre proiectul „Teatru în TVR”.

Vineri, 26 august, ora 20.30

Teatrul Arte dell’Anima / „Copii răi", de Mihaela Michailov

Regia: Geanina Hergheligiu

Scenografia: Ruxandra Manolovici

Light design: Alexandru Bibere

Mișcare scenică: Alina Iacov Lazăr

Distribuție: Ana Maria Irimia, Raluca Jugănaru, Alin Potop

Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 12 ani


Inspirat dintr-un caz real, Copii răi este un spectacol-manifest al generaţiei „copy-paste", al generaţiei „la un click distanță" împotriva sistemului educaţional din şcoli dar şi de acasă, un spectacol acut, necesar, care induce publicului teme clare de reflectie si actiune.

Relația abuzivă profesor-elev, perpetuarea modelului „pedepsei" ca metodă de educație, problema părinților neatenți, problema bullying-ului, a asocierii procesului educațional cu suferința, a conceptelor predate, dar neaplicate, problema copilului de nivel slab care ajunge să fie anihilat de un sistem în care doar „eroii”contează, sunt teme prezente în spectacol.

Copii răi a avut premiera în 2011 la Teatrul LUNI de la Green Hours. Spectacolul a fost prezentat în 2014 în cadrul Festivalului de la Avignon. Pe 1 decembrie 2015, Copii răi a avut premiera la Theatre de la Manufacture, Nancy și pe 10 aprilie la THEATER AN DER PARKAUE, Berlin.

Fragmente din text au fost publicate în volumul Étonnantes écritures européennes pour la jeunesse, éditions Théâtrales, 2014.

Piesa a fost tradusă în bulgară, engleză, franceză și germană. Textul va fi publicat în 2016 la una dintre cele mai importante edituri din Franța – Les Solitaires Intempestifs.

***

Accesul la spectacole se face în baza biletelor pe la intrarea din str. Ermil Pangrati nr. 8-10, începând cu ora 20:00. Spectatorii sunt solicitați să prezinte la intrare, un document de identitate.

Biletele pot fi achiziţionate prin reţeaua Bilete.ro sau sau pe site-ul www.bilete.ro.

Rezervări pot fi făcute telefonic la nr. de telefon 0733.060.033 şi pe adresa de e-mail office@artedellanima.ro (până la data de 26.08.2016 ora 18.00, pentru Copii răi).

Biletele se pot achiziţiona şi de la casa amenajată la intrarea în TVR, din strada Pangrati nr. 8–10, începând cu ora 19:30. Preţ bilet: 22 lei/întreg; 15 lei/redus.