Teatru în TVR: Anca Sigartău, în spectacolul cu muzică live „Vreau să fiu actriţă!”

TVR.RO | actualizat: Luni, 29 August 2016
Sâmbătă, 3 septembrie, vă aşteptăm în curtea TVR pentru spectacolul realizat, gândit şi cântat... de Anca Sigartău. De la ora 20:30.
„Vreau să fiu actriţă!”

TVR a deschis, de la 1 iunie, stagiunea estivală de teatru, aducând mai aproape piesele şi actorii de telespectatori. Detalii AICI despre proiectul „Teatru în TVR”.

Sâmbătă, 3 septembrie, ora 20:30

Fundația „Geo Barton” / Vreau să fiu actriţă!”
de Robert Mauro
Un spectacol cu muzica live de / cu Anca Sigartău

Este un spectacol interactiv, Anca Sigartău intrând în dialog cu publicul, cântând, dansând, vorbind despre trăirile interioare ale actorului, de stările lui sufleteşti, de visele sale.

Bunii mei prieteni, Vă invit la teatru, vă invit să mă vedeţi în piesa cea mai dragă mie, cea mai apropiată de sufletul meu. Astăzi, după mai bine de 25 de ani de teatru încă o provoc pe Anca Sigartău, actriţa, la un exerciţiu de imaginaţie. Dacă nu aş fi ajuns actriţă, încotro mi-ar fi îndrumat Dumnezeu paşii? Director de bancă, soprană, pianistă… Toate ar fi fost destine posibile cu care am cochetat mai mult sau mai puţin în viaţă. Şi poate azi aş fi avut mai mulţi bani, mai multă putere sau mai mult confort, aş fi fost mai cunoscută, aş fi fost mai laudată…

Nu aş fi intâlnit insă toate sufletele frumoase din teatrul românesc, nu l-aş fi cunoscut pe maestrul Ciulei. Wendla, Puck, Irina, Sonia nu ar fi fost parte din viaţa mea. Şi nu v-aş fi cunoscut pe voi, publicul meu drag! Aşa că astăzi, eu, Anca Sigartău actriţa, mă înclin în faţa scenei şi în faţa voastră, dragii mei, şi spun mulţumesc pentru că sunt actriţă!

Când am făcut acest spectacol am plecat de la indicaţiile de regie ale domnului Liviu Ciulei pentru Puck, personaj pe care am avut bucuria să-l joc. «Când mergi, să am senzaţia, eu, spectator în sală, că nu atingi pământul... să auzi fiecare respiraţie». Aşa s-a născut acest spectacol: din amintirile, emoţiile, gândurile, neliniştile unei actriţe ce face o reverenţă in memoriam Liviu Ciulei”, spune declară Anca Sigartău.

***

Accesul la spectacole se face în baza biletelor pe la intrarea din str. Ermil Pangrati nr. 8-10, începând cu ora 20:00. Spectatorii sunt solicitați să prezinte la intrare, un document de identitate.

Biletele întregi costă 40 lei. Preţul redus al biletelor este de 30 lei (reducerea aplicată fiind de 25%) şi este valabil pentru studenţi, pensionari. Reducerile se aplică numai la vânzarea fizică, deci nu sunt disponibile online.

Bilete reduse se pot rezerva la 0767 581 545 sau se pot cumpăra, de vineri până duminică, de la ora 19.30 la ora 20.30, la intrarea TVR din str. Pangrati nr. 8–10.