Surpriză pentru public, în cadrul programului "Teatru în TVR"

TVR.RO | actualizat: Marţi, 28 Iunie 2016
In 2016 se împlinesc 140 de ani de la înființarea primului teatru evreiesc din lume, la Iași, iar Televiziunea Română prin programul TEATRU ÎN TVR oferă acces liber la reprezentația "De la Caragiale la Șalom Alehem", vineri, 10 iunie, ora 20:30.

Programul TEATRU ÎN TVR continuă cu reprezentația "De la Caragiale la Șalom Alehem", o producție a Teatrului Evreiesc de Stat. La ceas aniversar - în 2016 sărbătorim 140 de ani de la înființarea primului teatru evreiesc din lume, la Iași - Teatrul Evreiesc de Stat și Televiziunea Română oferă acces liber spectatorilor la reprezentația ce are loc vineri, 10 iunie, în grădina TVR, între orele 20.30-21.30. Vineri, 17 iunie, spectacolul va fi jucat din nou in  grădina TVR.

Sinopsis:

Contemporani şi inspirându-se din viaţa zbuciumată a sfârşitului de secol XIX din estul Europei, Caragiale și Șalom Alehem au multe zone literare comune, fapt care îi individualizează cultural, iar spectacolul pe care vi-l propunem pune în evidenţă tocmai aceste apropieri simbolice. Tranziţia între cele două lumi literare este realizată prin călătoria cu trenul, mijloc de transport care a revoluţionat viața de zi cu zi din epocă, dar şi temă literară centrală pentru ambii autori: socializare, cunoaştere, salvare, fugă şi amuzament, în acelaşi timp.

Despre programul Teatru în TVR:

La aproape 6 decenii de la difuzarea primului spectacol de teatru tv, Televiziunea Română a lansat stagiunea "Teatru în TVR".

Proiectul vine în spiritul unei tradiţii prin care televiziunea publică a promovat teatrul pe micile ecrane şi continuă, în ciuda problemelor financiare, prin Casa de Producţie TVR, să producă şi să difuzeze adaptări tv.

Prin acest proiect, TVR aduce publicul mai aproape de actori, chiar în incinta sediului din Calea Dorobanţilor 191.

"De la Caragiale la Șalom Alehem"

Autori: Ion Luca Caragiale și Șalom Alehem

Dramatizare: Edith Negulici

Regia: Colectivă

Scenografia: Adina Mastalier

Distribuția:

Ion Luca Caragiale: Cornel Ciupercescu

Șalom Alehem: Mircea Dragoman

Tincuţa, Tanti Mița: Viorica Bantaș

Măndica: Geni Brenda

Spiridon, Motl, Goe: Vlad Logigan

Mița, Ea, Mamița: Arabela Neazi

El: Veaceslav Grosu

Veta, Mam’mare: Dorina Păunescu

Rică: Tudor Istodor

Soţia: Luana Stoica

Soţul: Mihai Ciucă

Călătorul I: Neculai Predica

Călătorul II: Nicolae Călugărița

Conductorul, Ospătarul: Nicolae Botezatu

Mihai Eminescu: Darius Daradici

Accesul publicului se va face prin intrarea Pangrati începând cu ora 19.45.

*** spectacol în limba română

*** durată spectacol 60'

*** spectacol în aer liber