Stelian Tănase, despre situaţia financiară a TVR

TVR.RO | actualizat: Vineri, 21 Martie 2014
Stelian Tănase, Director General interimar (DG) al TVR, a susţinut, în data de 5 martie 2014, o conferinţă de presă în care a prezentat situaţia financiară a TVR.
Documente disponibile pentru descarcare:

În urma procesului de restructurare prin care a trecut, Televiziunea Română a reuşit, conform primelor date economice pentru 2013, să obţină un rezultat financiar pozitiv, de 2,5 milioane lei.

Datoriile Televiziunii Publice se ridică la 180 de milioane de euro, mare parte fiind către bugetul de stat.

În timpul conferinţei, Stelian Tănase a anunţat că TVR a solicitat ştergerea datoriei către bugetul de stat. „Noi am cerut să fim iertaţi de ea, o televiziune îndatorată e în genunchi. O televiziune independentă este o televiziune care stă pe propriile ei resurse”, a spus Stelian Tănase. „Săptămâna trecută am depus două dosare la ANAF, urmează altele", a mai afirmat DG al TVR.

Directorul General interimar a anunţat şi că TVR va continua politica de reducere a cheltuielilor. Alte măsuri prezentate de Stelian Tănase ca soluţii în vederea redresării televiziunii publice: indexare cu inflaţia a taxei tv, dar şi o nouă lege de funcţionare pentru elaborarea căreia TVR a creat un grup de lucru.

Conferinţa integrală: