loader
Foto

Galerie foto

Singurul interviu acordat de Principesa Elena unui jurnalist român, la Ora Regelui, de la TVR 1

Sâmbătă, 16 martie, ora 13:00

 

O nouă exclusivitate la emisiunea Ora Regelui, de la TVR 1, în ediţia de sâmbătă, 16 martie 2013: de la ora 13.00, realizatoarea emisiunii, Camelia Csiki, va prezenta telespectatorilor singurul interviu pe care Alteţea Sa Regală Principesa Elena, cea de-a două fiică a Majestăţii Sale Regelui Mihai l-a acordat vreodată unui jurnalist român.

Partea a doua a documentarului „Întoarcerea Regelui", realizat în 2008 de Camelia Csiki, dezvăluie cât de emoţionantă a fost reîntoarcerea Majestăţii Sale Regelui Mihai la Castelul Peleş. Filmul conţine şi un interviu în exclusivitate cu mama Principelui Nicolae, Alteţa Sa Regală Principesa Elena.

Tot la Ora Regelui de sâmbătă, urmăriţi şi povestea Arcului de Triumf, monument istoric de importanţă naţională, inaugurat odată cu încoronarea Regilor Ferdinand şi Maria. Timp de aproape 45 de ani a fost închis de comunişti pentru că amintea de monarhie. Echipa Ora Regelui a filmat în muzeul din interiorul  monumentului, care se va închide din nou pentru restaurare timp de trei ani.


Principesa Margareta şi Principele Radu vor dezvălui cum este Majestatea Sa Regina Ana, ca mamă, soţie şi soacră. Şi tot sâmbătă, telespectatorii vor putea urmări imagini de la vizita Reginei Ana în România din 1993, când autorităţile i-au interzis Regelui Mihai să mai intre în ţară.

Principele Nicolae descoperă România. Alteţa Sa Regală a fost până acum în 80 de localităţi. Echipa Ora Regelui l-a însoţit la Brăila, iar telespectatorii pot urmări acest subiect în materialul semnat de Maria Cristina Ţilică.

 

Despre Ora Regelui la TVR 1:

Emisiunea Ora Regelui reflectă prezentul românesc prin prisma valorilor şi principiilor Coroanei. Pe durata unei ore, programul cuprinde reportaje, interviuri şi dialoguri pe teme culturale, diplomatice, religioase, politice, juridice, economice, constituţionale – toate din perspectiva reprezentării statale şi a intereselor fundamentale româneşti. Ora Regelui încearcă, prin dovezi şi mărturii, să facă lumină în istoria României, reinterpretată şi modificată în ultimii 70 de ani, să ofere românilor adevărul despre perioada monarhiei, despre rolul Regelui Carol I în modernizarea ţării sau câştigarea independeţei, despre cum a ajutat Casa Regală România, despre rolul Regilor României în evoluţia societăţii româneşti. În emisiunea Ora Regelui de la TVR 1, telespectatorii pot urmări imagini de arhivă cu şi despre toţi regii şi reginele României, începând cu Regele Carol I şi Regina Elisabeta, Regele Ferdinand, Maria, copiii acestora, Regina Mamă Elena, Regele Mihai, Principesa Moştenitoare Margareta, dar şi imagini actuale, din viaţa de zi cu zi a Casei Regale a României. În programul realizat de echipa de patru profesionişti ai TVR - realizatorii Camelia Csiki, Bogdan Şerban Iancu, Marilena Rotaru şi producătorul Maria Cristina Ţilică - apar oameni de ştiinţă, de artă, diplomaţi, scriitori, precum şi analişti români şi străini. De asemenea, sunt ilustrate cele mai semnificative şi prestigioase prezenţe regale româneşti în capitalele lumii. Emisiunea poate fi urmărită şi online, pe www.tvrplus.ro.

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...