loader
Foto

Shakshouka, parfum și culoare

RECOMANDARI

Fel de mâncare aromat, cu nume evocator, ce se pregătește în tot bazinul Mediteranei, în diferite moduri. Aflați rețeta Smarandei Vornicu în cele ce urmează!

 

Ingrediente:

  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 400 g pulpă de roșii
  • 4 ouă
  • 1 ardei gras tăiat fâșii
  • 3-4 fire de ceapă verde tocată
  • 4 căței de usturoi
  • Pătrunjel verde tocat pentru garnisire
  • Condimente: sare, piper amestecat cu coajă de lămâie, za atar – un amestec de cimbru și semințe de susan, chilli și turmeric.

Mod de preparare:

  1. Se pune la încins uleiul în tigaie pe foc vioi!
  2. Se adaugă ardeiul tăiat fâșii, ceapa verde și usturoiul! Dacă folosiți usturoi proaspăt, trebuie tocat mărunt înainte, dacă folosiți usturoi congelat, îl puteți adăuga ca atare.
  3. După o călire ușoară a acestor ingrediente, se adaugă pulpa de roșii! Se lasă totul câteva minute să fiarbă!
  4. Se reduce puțin flacăra și se adaugă condimentele! Se amestecă totul bine și se lasă această bază de shakshouka să fiarbă 10-12 minute, până scade conținutul, la foc mic, acoperită cu capac!
  5. După ce sosul a căpătat consistență, se adaugă 4 ouă în locuri prestabilite cu lingura în sos!
  6. Se mai lasă totul pe foc mic încă 5-6 minute!
  7. Înainte de a fi servită shakshouka, se mai adaugă puțină sare, piper negru proaspăt măcinat, câțiva stropi de ulei de măsline și pătrunjel verde tocat!

***

Poftă bună!

***

Sursă: emisiunea Sănătate cu de toate, realizată de Smaranda Vornicu

Credit foto: Yulia Gust, Shutterstock

 

 
Via Transilvanica – ziua 21: Lupeni-Odorheiu Secuiesc

În cea de 22-a zi pe Via Transilvanica, Alexandru Ungureanu are de parcurs 25 kilometri pe Via Transilvanica, între Lupeni și Odorheiu Secuiesc, ...

Grupul de Acțiune Locală (GAL) Colinele Iașilor joacă un rol esențial în comunitatea rurală, facilitând extinderea și amenajarea unui spațiu ...

MUZICOLOGUL ADRIAN IORGULESCU, INVITATUL ACADEMICIANULUI MIRCEA DUMITRU LA

Duminică, 24 august 2025, ora 13:00, TVR Cultural şi Academia Română vă invită să intraţi în "DIALOGURI ACADEMICE"​cu muzicologul şi ...