Casa de Producţie TVR a prezentat spectacolul "Sfântul Mitică Blajinul"

TVR.RO | Duminică, 26 Iunie 2022
Casa de Producţie TVR v-a invitat să urmăriți un spectacol din Arhiva de Aur TVR, cu o distribuție de excepție și un subiect mereu actual: „Sfântul Mitică Blajinul”, de Aurel Baranga. Duminică, 26 iunie, la ora 22.00*, pe TVR 3 şi la ora 23.00*, pe TVRi.

În distribuție: Petre Gheorghiu, Stela Popescu, Amza Pellea, Dem Rădulescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Dan Damian, Dumitru Chesa, Hamdi Cerchez, Sorin Medeleni, Sorin Gheorghiu, Rodica Negrea, Gabriela Popescu, Constanța Gheorghe.  Adaptarea și regia artistică: Nae Cosmescu.

„Actorii au avut ce juca, iar distribuţia de la televiziune alcătuită de regizorul Nae Cosmescu e una de excepţie. Petre Gheorghiu e un Mitică Blajinul ideal pentru care actorul corespunde ca psihologie şi mijloace. Simplitate, bonomie, glas catifelat sunt trăsături personale ale actorului pe care personajul le evidenţiază la început şi le maschează comic când devine gangsterul de ocazie. Rolul e antologic interpretat. La fel cel al Adelei, în care străluceşte Stela Popescu, surprinzând mai ales în prima parte, când are de jucat modestia unei dactilografe, sentimentală şi resemnată. Erau anii de dinaintea trecerii actriţei la Teatrul de Revistă. În grupa pozitivilor îi mai vedem pe Tamara Buciuceanu în rolul îngrijitoarei Frosa, rudă cu Vica Delcă din Dimineaţa pierdută, pe Sorin Medeleni chiulangiul simpatic, cu fond uman bun şi Rodica Negrea, îngrozitor de tânără, jucând-o pe începătoarea sfioasă şi îndrăgostită.” Doina Papp / adevărul.ro

Detalii, foto și video pe pagina Teatrul Naţional de Televiziune.

Spectacolul va fi difuzat și pe TVR Moldova și pe TVR Internațional tot duminică, 26 iunie, la ora 23.00*

 

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR difuzat pe canalele TVR

 

*Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră