Selecţia Naţională Eurovision 2017: înscrierile se încheie duminică, 22 ianuarie

TVR.RO | Vineri, 13 Ianuarie 2017
Primul recital anunţat: Ovidiu Anton
Eurovision

Ovidiu Anton, câştigătorul Selecţiei Naţionale 2016, revine pe scena Eurovision România. Artistul va susţine un recital electrizant duminică, 26 februarie, în semifinala competiţiei, unde va interpreta, alături de trupa ANTON, cele mai noi piese, dar şi hitul care i-a adus trofeul Eurovision România 2016: Moment of Silence.

Mă bucur să susţin acest recital în cadrul  Selecţiei Naţionale Eurovision România alături de noua mea trupă, ANTON”, a declarat Ovidiu. O fac în primul rând pentru fanii Eurovision care m-au susţinut şi pentru toţi românii care au fost alături de mine. Vom cânta o parte din piesele noi, la care am lucrat în ultima jumătate de an. Anton merge mai departe”, a mai spus câştigătorul Selecţiei Naţionale 2016.

Compozitorii care doresc să participe la Selecţia Naţională a Eurovision mai au nouă zile la dispoziţie pentru a înscrie piesele la Registratura TVR ori electronic, la adresa eurovision.romania@tvr.ro. Duminică, 22 ianuarie 2017, perioada de înscrieri se va încheia, iar echipa Eurovision România va trimite materialele membrilor juriului.

Premieră: Preselecţia va fi difuzată într-un show tv, în perioada 5-11 februarie 2017

Pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, juriul va decide semifinaliştii Selecţiei Naţionale într-un show televizat. Artiştii vor interpreta piesele în studiourile TVR, vineri, 27, sâmbătă, 28 şi duminică, 29 ianuarie, în faţa juriului şi a invitaților care îi vor susține din gradene.

În premieră în istoria Selecţiei Naţionale, înregistrările audierilor vor fi difuzate, în perioada 5-11 februarie, într-un show inedit, în exclusivitate la TVR 2, TVR HD şi TVR Internaţional.

La final, fanii vor afla numele celor 15 semifinalişti ai Selecției Naţionale 2017, care vor rămâne în cursa pentru un bilet spre scena din Kiev.

Semifinala Selecţiei va avea loc duminică, 26 februarie 2017, iar Finala pe 5 martie.  Câştigătorul Selecţiei Naţionale va fi desemnat exclusiv de public, prin televot.

Eurovision Song Contest 2017 va avea loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 şi 11 mai şi finala pe 13 mai. Alături de România, în competiţie s-au mai înscris 42 de ţări.

Regulamentul oficial al concursului, precum şi mai multe detalii, pot fi accesate pe site-ul TVR, la adresa eurovision.tvr.ro.

Echipa Eurovision România