Şedinţa Consiliului de Administraţie, la TVR TÂRGU MUREŞ

TVR.RO | actualizat: Joi, 08 Decembrie 2022

Studioul Teritorial TVR TÂRGU MUREŞ a fost gazda Consiliului de Administraţie al SRTv, pentru desfăşurarea şedinţei din data de 22 noiembrie.

Membrii CA au discutat cu managementul şi angajaţii TVR TG. MUREŞ despre priorităţile studioului, necesitatea investiţiilor în echipamente tehnice, resurse umane şi în platformele digitale, pentru o mai bună vizibilitate a programelor în mediile online.

Reprezentanţii TVR TG. MUREŞ  îşi propun realizarea de programe de calitate, renunţarea la unele titluri mai puţin performante, precum şi includerea în grila de programe a unei emisiunii dedicate minorităților naţionale, altele decât cele prezentate în programele actuale, respectiv minorităţile maghiară şi germană, îndeplinind astfel misiunea publică a SRTv.

Dotarea studioului TVR TG. MUREŞ cu unităţi mobile de tip Car de Reportaje sau DSNG pentru înregistrarea şi efectuarea unor transmisii în direct este absolut necesară.

Asemenea celorlalte Studiouri Teritoriale, TVR TÂRGU MUREŞ este inclus în strategia de dezvoltare a televiziunii publice, investiţiile în echipamente, digitalizarea şi pregătirea profesională a angajaţilor fiind priorităţile majore ale SRTv.

Înființat în anul 2008, Studioul Teritorial TVR TG. MUREŞ acoperă Regiunea 7 Centru, ce include județele: Mureș, Covasna, Harghita, Alba, Brașov și cca 40% Sibiu. TVR TG. MUREŞ realizează 50% din emisia proprie în limba română și 50% în limba maghiară, programe de interes pentru canalele naţionale ale SRTv şi este singura televiziune care difuzează un jurnal regional în direct în limba maghiară.

Sedinţele anterioare ale Consiliului de Administraţie al SRTv s-au desfăşurat la Studiourile Teritoriale din Cluj-Napoca, Craiova şi Iaşi, membrii CA urmând să se deplaseze şi la Timişoara,  pentru o viitoare şedinţă de lucru.

Hotărârile CA se regăsesc pe Intranet, la secţiunea Comunicare/Hotărâri.