Sechelele post Covid și echilibrul energetic, la „Un doctor pentru dumneavoastră”

TVRi | Vineri, 08 Octombrie 2021
Pe 11 și 12 octombrie, de la ora 19:00, la TVRi, echipa emisiunii vă invită să adresați întrebări, în direct, pe teme de actualitate ce privesc urgențele oftalmologice, blefaroplastia, echilibrul energetic și sănătatea pielii.

Luni, 11 octombrie

Urgențe oftalmologice

Invitat: conf. univ. dr. Marian Burcea, medic primar oftalmolog, managerul Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice din București

(w640) bbuu

(w640) 65yy

Într-o perioadă tulbure și dificilă este extrem de important să știm ce reprezintă o urgență oftalmologică pentru a evita aglomerarea spitalelor. De exemplu, ochiul roşu însoţit de durere, eventual cu o scădere a acuităţii vizuale, este o situaţie de urgenţă. La urgențe oftalmologice se încadrează și traumatismele oculare dobândite în urma accidentelor rutiere, la joacă sau la locul de muncă.

 

Blefaroplastia, chirurgia pleoapelor

Invitat: din Germania, prof. dr. Alina Frățilă, medic primar dermatolog, specializare în chirurgie estetică, supra-specializare în tratamente cu laser-DALM, membră și fostă președintă a Societății Internaționale de Chirurgie Dermatologică

(w640)

Pleoapele cu un aspect căzut diminuează câmpul vizual și deranjează din punct de vedere estetic. Blefaroplastia, corectarea pleoapelor superioare și inferioare, este o procedură care elimină excesul de piele și grăsime de la nivelul pleoapelor superioare iar la pleoapele inferioare se elimină pungile de grăsime cu tehnologia laser, fără a lăsa o cicatrice pe piele. De peste 25 de ani, invitata noastră utilizează cu succes, fără complicații, o tehnică operatorie inovatoare: blefaroplastia cu laserul CO2 ultrapulsat.

(w640)

Înainte și după intervenție

 

Marți, 12 octombrie

Sechelele post Covid și echilibrul energetic

Invitat: psiholog Florica Munteanu, specialist în medicină integrativă, DermaVital

(w640) flori

Psihicul joacă un rol primordial în apariția bolilor corpului. Să reglăm echilibrul energetic care poate menține imunitatea în echilibru mai ales dacă am avut Covid.

(w640) 1234

După infecția cu SARS-CoV-2, pot persista sechele cum ar fi oboseală psihică și fizică, stare de tristețe, anxietate, lipsă de comunicare, dureri inexplicabile pe corp, mai ales dureri musculare, transpirații în zona capului, lipsă de concentrare, probleme gastrice, lipsa poftei de mâncare, afectarea pe termen lung a mirosului și a gustului, stări de dezechilibru datorate lipsei de oxigenare. La persoanele care au avut și pneumonie, stările de oboseală sau transpirație sunt mai profunde. Pentru fiecare caz în parte, se poate încerca o terapie personalizată, non-invazivă.

Pielea indică starea de sănătate

Invitat: din Germania, dr. Dorin Munteanu, medic primar dermatologie–alergologie, DermaVital

(w640)

Pielea, cel mai mare organ al corpului ne apără de bacterii, virusuri și reglează temperatura corpului. Aceasta poate fi atacată și există riscul să apară diferite afecțiuni care pot fi amplificate de stres: eczeme, herpesuri, neurodermite, etc. De asemenea, alergiile de sezon și intoleranțele pot afecta epiderma.

***

Moderator Măriuca Mihăilescu

Jurnalist tv Dan Cadar

Producător tv Monica Ancuța

***

Program de difuzare:

TVR Internațional:

Luni, în direct la ora 19.00 și marţi, reluări ora 2.00 şi ora 11.00

Marţi, în direct la ora 19.00 și miercuri, reluări ora 2.00 şi ora 11.00

TVR 3: miercuri, ora 14.00 și joi, ora 9.00 (reluare)

***

***

Partenerii emisiunii:

(w100) HofigalHofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.:Tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

(w100) DermavitalPentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04, (+4)0731.871.968.

(w100) Floraria Traian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/.

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro.

Telefon:(+4)0751.136.412.

(w100) ada dental Ada Epistatu, dr. în estetică dentară, specialist în stomatologie generală, membru al Academiei Americane de Implantologie Dentară și al Academiei Internaționale de Estetică Facială, cu o experiență de peste 25 de ani în domeniu, oferă informații și recomandări pentru sănătatea dentară. Conduce o echipă de 10 specialiști în stomatologie. Deși tehnologia avansată din clinică vine în ajutorul pacientului, totuși factorul uman și echipa care lucrează împreună pentru confortul pacientului definesc zâmbetul perfect al fiecărei persoane care trece pragul clinicii Ada Dental Center: https://adadental.ro; tel. 0723 071 014; clinica@adadental.ro; Facebook.

TVR +
Canalul TVR YouTube