Seară de teatru tv: "Mult zgomot pentru nimic" (1976)

TVR.RO | actualizat: Joi, 12 Mai 2016
În Săptămâna Luminată, Casa de Producție TVR ne-a propus o comedie clasică: “Mult zgomot pentru nimic” de W. Shakespeare, într-o adaptare clasică din 1976, cu Irina Petrescu și Tamara Creţulescu în distribuție.

Pentru că Învierea este prilej de bucurie, în a doua zi de Paști, luni, 2 mai, de la ora 20:10, la TVR 2 și pe TVR+, urmărim spectacolul “Mult zgomot pentru nimic”. Și telespectatorii TVR 3 se pot bucura de acest spectacol, pe 7 mai, sâmbătă, de la ora 20:00.

Don Pedro, prințul din Aragon, îl vizitează pe Leonato, guvernatorul Messinei. Leonato are o fiică, Hero, și o nepoată, Beatrice. Don Pedro este însoțit de doi tineri nobili, Claudio și Benedick. Ați ghicit: Claudio se îndragosteste de Hero, Benedick de Beatrice.

Dar... există o problemă... Don John, fratele nelegitim al lui Don Pedro, este și el îndrăgostit de Hero iar Claudio îi strică planurile. Răzbunarea e singura soluție. Planuri, urzeli, înscenări. Claudio cade în plasa întinsă și o părăsește pe Hero în fața altarului. Credeți că toate astea rămân așa? “Mult zgomot pentru nimic” este o comedie, până la urmă.

Mult zgomot pentru nimic – de William Shakespeare

Adaptarea pentru TV de Cornel Popa si Valentin Plătareanu

Premiera 13.04.1976

Spectacol cu public din ciclul “Istoria Comediei”

În distribuție : Irina Petrescu, Tamara Creţulescu, Mariella Petrescu, Sanda Maria Ulmeni, Marian Hudac, Peter Paulhofer, Emil Hossu, Traian Stănescu, Aurel Rogalski, Lucian Botez, Mircea Constantinescu, Ion Porsila, Ion Igorov, George Ulmeni, Decebal Curta, George Păunescu.

Scenografia Elena Forţu

Regia de montaj Marga Niță

Redactor Ioana Prodan

Regia Cornel Popa

***

Anul acesta comemorăm 400 de ani de la moartea unuia dintre cei mai cunoscuți creatori ai tuturor timpurilor, William Shakespeare. Casa de Producție TVR vă invită ca pe tot parcursul anului 2016 să fiți parte din Shakespeare 400. Ne propunem să vă aducem în case montări ale unora dintre cele mai cunoscute scrieri, spectacole de dans, personaje puternice care au scris istoria, dar și istoria teatrului, actori cu har și forță.

***

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe www.tvrplus.ro

Producător coordonator: Demeter András István