Şcoala altfel, la TVR

TVR.RO | actualizat: Vineri, 11 Aprilie 2014
Televiziunea Română şi-a deschis porţile pentru câteva mii de copii din toată ţara

Săptămâna aceasta, TVR a devenit teritoriul copiilor. Încă de luni dimineaţa, curtea, culoarele şi studiourile, regiile de emisie sau spaţiile de montaj ale TVR răsună ca în curtea unei şcolii, în recreaţia mare.

Peste 100 de grupuri de copii de grădiniţă, gimnaziu şi liceu vizitează în aceste zile Televiziunea Română, în cadrul programului „Şcoala altfel”. În Capitală, peste 3.200 de copii din Bucureşti, Breaza, Cernavodă şi Focşani vin să vadă cum se fac ştirile şi emisiunile la TVR, iar cele cinci Studiouri teritoriale ale Televiziunii Române primesc vizita a peste 2.200 de copii.

Unii dintre micii vizitatori au asistat la filmări, devenind protagonişti în emisiuni precum „În curtea bunicilor” sau „37º Celsius”, alţii au experimentat rolul de reporteri TV, alţii au preferat să vadă cum e la pupitrul Ştirilor. Cu toţii însă au rămas fascinaţi de această „maşinărie” şi visează deja să „facă televiziune”.

Copiii au pătruns în culisele Televiziunii Române şi au vizitat studioul, redacţia şi regia Ştirilor, studiourile şi regiile de unde se realizează emisiuni de divertisment, talk-show-uri, emisiuni pentru copii etc., sudioul 4 de unde s-a transmis, în direct, Revoluţia din 1989, dar şi cabinele de montaj pentru a vedea cum ajunge o emisiune la forma finală pe care o urmăresc acasă, pe micile ecrane.

Ghizii din acest an sunt specialişti în relaţii cu publicul, resurse umane, de comunicare corporate, referenţi relaţii externe, experţi relaţii externe, dar şi realizatori TVR, redactori şi documentarişti de la Serviciul Arhivă Multimedia şi Documentare. La  studiourile teritoriale TVR Craiova, TVR Cluj, TVR Iaşi, TVR Timişoara, TVR Tîrgu Mureş, rolul de ghid a fost asumat de coordonatori ai diferitelor departamente, jurnalişti TV şi chiar directori ai unor Studiouri.

 

Programul „Şcoala altfel” a fost lansat de Ministerul Educaţiei şi constă în derularea, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, în prima săptămână a lunii aprilie, a unui orar special format doar din activităţi extra şcolare.

Televiziunea Română organizează vizite şi în afara programului „Şcoala alftel”. Pe parcursul întregului an, grupuri de elevi sau adulţi ne scriu pe adresa vizita@tvr.ro şi vin să vadă culisele TVR.