loader
Foto

Scarlett Johansson și Colin Firth în „Fata cu cercel de perlă”

Filmul „Fata cu cercel de perlă” s-a difuzat sâmbătă, 5 februarie, de la ora 20.10 la TVR2 și pe TVR+.

 

Sâmbătă, 5 februarie, de la ora 20:10 TVR2 prezintă „Fata cu cercel de perlă” (Girl with a Pearl Earring, 2003). Este o romantică dramă biografică, în regia lui Peter Webber. Realizat în aceeaşi cheie de lumină şi culoare precum picturile semnate de Johannes Vermeer, „Fata cu cercel de perlă” este o adaptare după romanul cu acelaşi nume al lui Tracy Chevalier şi spune povestea care a condus la realizarea picturii „Fata cu cercel de perlă” a maestrului olandez din secolul al XVII-lea.

Iubit de critici, filmul a primit 3 nominalizări Oscar, 2 nominalizări Globul de Aur, un premiu şi 2 nominalizări Academia Europeană de Film.

(w500)

Griet, o fată de 16 ani dintr-o familie foarte săracă, e trimisă de părinţi să lucreze ca servitoare în casa din Delft a pictorului Johannes Vermeer. Deşi persecutată de soţia şi fiica acestuia, Griet e muncitoare şi cuminte, aşa că i se permite să facă curăţenie şi în atelierul lui Vermeer, unde puţini au voie să intre. Fascinată de culori, de lumină şi de tablourile maestrului, fata învaţă să-i amestece vopselele şi descoperă o lume extraordinară, pe care nu şi-o imaginase vreodată. La rândul lui, Vermeer este irezistibil atras de tânăra servitoare şi de uimitoarea ei sensibilitate artistică. Înainte ca inevitabilul scandal conjugal să se producă, Griet acceptă să-i fie model, iar rezultatul este unul dintre cele mai celebre şi mai fascinante tablouri din istoria picturii: „Fata cu cercel de perlă”.

Fata cu cercel de perlă e una dintre cele mai speciale şi interesante ecranizări, în care, evident, ne vom bucura de costume şi decoruri superbe şi vom plonja, alături de un regizor-stilist, Peter Webber. Ne vom bucura şi de o muzică foarte bună, o scenografie spectaculoasă şi un cadru de pictură. Există mari, mari actori, roluri şi situaţii speciale care ne fac să ne gândim la cinema-ul care promovează poveşti şi destine interesante”, consideră regizorul Laurenţiu Damian.

(w882)

***

Mai multe despre filmele programate la TVR puteți afla aici.

FILM.TVR.RO

Logo

 

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".