loader
Foto

Cele mai frumoase locuri de vizitat într-o viață (II)

RECOMANDARI

Vacanța de vară nu este departe. Vă propunem câteva destinații ofertante pentru petrecerea timpului liber alături de cei dragi!

 

Parcul Național Glacier

Numit după rămășițele ghețarilor din epoca glaciară, Parcul Național Glacier este situat la granița dintre Canada și Montana. Este adesea numită „Coroana continentului”, datorită frumuseții sale naturale amețitoare. Parcul oferă o varietate de trasee pentru toate nivelurile de pregătire, de la traseul ușor al cedrilor până la provocatorul ghețar Grinnell cu priveliști spectaculoase. În plus, parcul se mândrește cu peste 700 de lacuri, numeroase cascade și două lanțuri muntoase uriașe, care adăpostesc o varietate de animale sălbatice.

În afară de caracteristicile sale geologice uluitoare, impresionează prin istoria locurilor. Drumul Going-to-the-Sun este un reper istoric național și o minune inginerească care oferă priveliști spectaculoase, precum și acces la traseele de drumeții populare. Multe dintre cabanele și hotelurile din parc au fost construite de societatea Great Northern Railway la începutul secolului al XX-lea și fac parte din registrul național istoric al statului nord american Montana. Aici găsești un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, Parcul Internațional al Păcii Waterton-Glacier.

(w882) Insula de

Credit foto: Shutterstock - Ivo Antonie de Rooij

Insula de Sud, Noua Zeelandă

Zona este plină de destinații pentru aventuri alpine de vis și trasee pentru drumeții. Insula de Sud a Noii Zeelande are câte ceva pentru fiecare călător.

Cunoscută în maori (limba indigenilor maori din Noua Zeelandă) ca Te Waipounamu, insula este situată în cea mai sudică regiune a Australaziei, cu Oceanul Pacific la est și Marea Tasmană la vest. Mai mare ca dimensiune geografică, dar mai mică ca populație decât Insula de Nord, destinația se întinde de la nisipurile aurii curate ale regiunii Nelson (o plimbare de 3,5 ore cu feribotul de la capitala Wellington de pe Insula de Nord) până la peisajele montane accidentate din zonele rurale Otago și Southland. Vizitatorii se pot bucura de regiuni viticole, experiențe culturale maori și locații de filmare de la Hollywood, dar și de măreția lanțului muntos al Alpilor de Sud.

(w882) Muzeul Lou

Credit foto: Shutterstock - saiko3p

Paris

Orașul Luminii atrage milioane de vizitatori în fiecare an cu atmosfera sa de neuitat. Bucătăria divină, arhitectura orașului, colecțiile și muzeele de artă merită tot efortul unei călătorii în acest colț de rai. Râul Sena este flacat de muzee impunătoare, biserici vechi de secole și construcții cu arhitectură și design rococo și neoclasic, pierdute printre copaci și lămpi strălucitoare.

Printre muzeele ce pot vizitate în Paris, se numără Musée du Louvre și Musée d'Orsay. Nu ratați catedrala Notre-Dame de Paris, cumpărăturile pe Champs Élysées sau prin buticurile din Le Marais, dar și priveliștea din vârful Turnului Eiffel. Puteți planifica o excursie de o zi la Palatul Versailles.

(w882) Costa Rica

Credit foto: Shutterstock - Galyna Andrushko

Costa Rica

Pentru mulți, farmecul locului este dat de pădurile tropicale luxuriante, plajele nealterate și abundența faunei sălbatice. Cu peisaje uluitoare și o multitudine de creaturi – de la tucani la maimuțe și jaguari – este ușor de înțeles de ce. În câteva zile poți face drumeții pe vulcani activi, sport cu tiroliană prin pădurile tropicale acoperite de nori, dar și surf în ape calde și turcoaz. Aici sunt de explorat junglele dese, dar și plaje cu nisipurile pudrate.

Locuitorii, cunoscuți sub numele de Ticos, recită adesea sloganul „pura vida” (sau „viață pură”), ducând un trai relaxant. Această filozofie călăuzitoare poate fi observată din capitala cosmopolită centrală a Costa Rica, San José, până la coastele nisipoase ale Atlanticului și Pacificului. Fluturi grațioși vă pot încânta privirea în Grădinile Cascadei La Paz, trupul vi-l puteți bucura cu drumeții de-a lungul monumentalului Vulcan Arenal, amestecându-vă cu localnicii din Puerto Viejo de Talamanca sau pur și simplu stând într-un hamac sub un palmier de-a lungul Peninsulei Nicoya.

(w882) Parcul Yel

Credit foto: Shutterstock - Framalicious

Parcul Național Yellowstone

A fost întemeiat la data de 1 martie 1872, fiind primul parc național din lume. El se află pe teritoriul a trei state federale nord americane: 96 % din suprafața parcului se află pe teritoriul statului Wyoming, 3 % pe teritoriul statului Montana și numai 1 % pe teritoriul statului Idaho.

Cuprinde lacuri, canioane, râuri și lanțuri muntoase, Parcul Național Yellowstone fiind un paradis pentru iubitorii de natură.

Piscine multicolore sunt situate în preajma izvoarelor termale, păduri înverzite se împletesc pe lângă pajiști întinse; iar gheizerele volatile lansează fluxuri de apă aburindă spre cer. În timpul drumețiilor în zonă pot fi întâlniți bivoli, elani și uneori chiar grizzlii.

O zi sau două pot fi dedicate admirării priveliștii lacului Yellowstone și a izvoarelor termale Mammoth. Merită alocat timp și pentru traseele prin regiuni mai puțin cunoscute, cum ar fi izvoarele termale din bazinul West Thumb Geyser și fauna sălbatică neîmblânzită care împrăștie Canalul râului Lewis și bucla Dogshead.

(w882) London Eye

Credit foto: Shutterstock - Mistervlad

Londra

Viața în Londra este revigorantă, iar o vizită nu este suficientă pentru a experimenta tot ce are de oferit acest oraș vechi de două milenii.

Aici se îmbină noul cu vechiul.

Big Ben, Palatul Buckingham sau de Clădirea Parlamentului de pe malul Tamisei sunt obiective de neratat. Palatul Westminster sau Cladirea Parlamentului este principala reședință pentru monarhii Angliei medievale. Cele mai frumoase colecții de antichități din lume și câteva dintre cele mai valoroase artefacte ale umanității le găsiți în Muzeul Britanic.

Turnul Londrei este o altă atracție turistică  ce a funcționat drept castel, palat, închisoare, arsenal, adăpost al bijuteriilor regale și loc de execuție.

Tower Bridge este cel mai faimos pod din Londra și una dintre cele mai fotografiate atracții turistice.

Westminster Abbey este plină de istorie ce așteaptă să fie descoperită sau redescoperită. Aici au avut loc: încoronări, nunți regale,povești cu regi, regine, oameni de stat și soldați; poeți, eroi și răufăcători.

În Londra se află cea mai înaltă roată de observație din Europa, London Eye. Ea poate fi observată de la 40 km depărtare.

Locul potrivit pentru o plimbare relaxantă în Londra este Parcul Hyde.

Unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Londra este și Muzeul Figurilor de Ceară, cunoscut sub numele de Madame Tussauds.

(w882) Marele Can

Credit foto: Shutterstock - Nomad Pixel

Parcul Național Grand Canyon

Această locație din nordul Arizonei este cu adevărat o minune naturală. Timp de 6 milioane de ani, Marele Canion s-a extins cu ajutorul puternicului râu Colorado, iar de secole, oameni de pe tot globul au călătorit pentru a privi măreția sa roșie și portocalie. Desemnat oficial ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, Marele Canion își lasă uimiți cei aproximativ 4 milioane de vizitatori pe an.

South Rim adăpostește Grand Canyon Village și traseul Bright Angel Trail, este deosebit de popular pentru vizitatori și drumeții. Pe această parte veți găsi cele mai multe facilități. Pentru o pauză de la mulțime, îndreptați-vă spre North Rim. Acesta este locul pentru camping în pădure și drumeții hardcore. Pentru o vedere de neuitat asupra canionului, luați în considerare înscrierea pentru un tur cu elicopterul!

(w882) Muzeul Van

Credit foto: Shutterstock - K I Photography

Amsterdam

Are atracții care variază de la ciclism de-a lungul unui labirint de canale până la amintirea Holocaustului prin ochii Annei Frank; de la explorarea expresionismului învolburat al lui Vincent van Gogh până la lenevirea în întinsul Vondelpark, Amsterdam se potrivește unei varietăți de gusturi ale călătorilor.

(w882) Barcelona_

Credit foto: Shutterstock - CasualClicks

Barcelona

Park Güell, aleile înguste, romantice ale Barri Gòtic atrag aventurieri, romantici, petrecăreți, iubitori de cultură.

Orașul este cosmopolit. O mare parte a activității se învârte în jurul Ciutat Vella (sau Orașul Vechi), aici găsiți o serie de străzi înguste și alei pline de restaurante, cafenele și cluburi de noapte și casa Las Ramblas - artera largă, mărginită de copaci, care a fost mult timp centrul orașului.

De neratat sunt capodoperele lui Antoni Gaudí. Arhitectul, renumit pentru stilul său distinctiv art nouveau catalan a fost creierul din spatele creațiilor ondulate și capricioase ale orașului, de la Casa Milà și Casa Batlló până la La Sagrada Família. Dincolo de marca influentă a lui Gaudí, veți găsi o scenă de cumpărături eclectică, o mulțime de muzee, o mulțime de parcuri și delicii culinare.

Credit foto: Shutterstock - Take Photo

Chiang Mai

Ascuns în munții din nordul Thailandei, Chiang Mai este departe de zgomotul Bangkokului. Puteți vizita templele din interiorul zidurilor orașului vechi și puteți cumpăra obiecte de artizanat într-o piață de noapte, la Chiang Mai Night Bazaar. Orașul se mândrește și cu oportunitatea oferită turiștilor de a participa la câteva cursuri de gătit organizate pe grupuri mici, cu predare pragmatică și o incursiune în piața locală. Chiang Mai este punctul perfect de plecare pentru a explora peisajul din jur. Puteți face o excursie de o zi la un izvor termal din apropiere, puteți vizita o fermă locală de producție a cafelei sau puteți planifica o excursie în Parcul Național Doi Inthanon.

Dacă timpul vă permite, vizitați Bo Sang, un sătuc de lângă Chiang Mai, faimos pentru producția de umbreluțe din hârtie.

Pentru relaxare, este recomandat un fish spa.

Un punct de atracție este White Temple, o destinație impresionantă. Strălucește de la bucățelele de oglindă lipite pe clădire și simbolizează cunoașterea și iluminarea lui Buddha, care se reflectă în ceilalți.

***

Sursă: U.S.News

***

Credit foto: Shutterstock - Matthew James Ferguson (prima foto)

 
„Schimbarea nu se face o dată la patru ani, ci constant. Zilnic”. Moldoveanca decorată de Regina Elisabeta a II-a, duminică, la „Brilliant”

Victoria Dunford, distinsă cu medalia British Empire pentru sprijinul persoanelor vulnerabile din Republica Moldova, este invitata Loredanei ...

Slalomul printre proverbe şi greşeli gramaticale continuă la „Care pe care”

Ruxandra Gheorghe-Negrea ne propune noi confruntări lingvistice la „Care pe care”, sâmbătă şi duminică, 10-11 mai, de la ora 16.00, la TVR 1.

„Roșia Montană trăiește”. Cum a răsturnat „buturuga mică” planurile gigantului minier aflăm la „Dosar România”

În premieră națională, TVR difuzează mărturii ale principalului intervenient în procesul de la Washington, Sorin Jurca, unul dintre puținii ...