Sanda Nicola, corespondent special al Jurnalului TVR

| actualizat:
Mugur_Nedelescu_TVR.jpg
Roxana_Chirita_TVR.jpg
Sebastian_CheluTVR.jpg
Tudor_Chirila_TVR.jpg
Mugur_Nedelescu_TVR.jpg
Roxana_Chirita_TVR.jpg
Sebastian_CheluTVR.jpg
Tudor_Chirila_TVR.jpg
Sanda Nicola, corespondent special al Jurnalului TVR

Sanda Nicola, corespondent special al Jurnalului TVR

Jurnalista Sanda Nicola s-a alăturat echipei Jurnalului TVR, de la începutul lunii noiembrie, devenind corespondent special al televiziunii publice.

„Lucrez de la 17 ani în televiziune, adică de peste 11 ani, şi am trecut prin toate genurile. Însă, dintre toate, meseria de reporter şi corespondent mă prinde cel mai bine. În ultimul an, am acordat o atenţie deosebită politicii externe şi am urmat mai multe cursuri care să mă ajute să mă specializez pe politică externă”, a declarat Sanda. Anul acesta, ea a urmat un curs de geopolitică la Istanbul şi un curs de management media la Glasgow. Pentru că, dintre toate posturile tv, singurul care i se pare preocupat cu adevărat de afacerile externe este TVR, ea a acceptat propunerea directoarei Ştirilor, Rodica Culcer, de a se alătura echipei de ştirişti din Calea Dorobanţilor.

„Am discutat cu doamna Culcer mai multe propuneri de proiecte pe zona corespondenţelor speciale. La unele dintre ele am început deja să lucrez”, a mărturisit ea.

„Sanda este un reporter pe care mulţi şi l-ar dori în echipă. De la atacurile teroriste de la Londra la revoltele din suburbiile pariziene sau decesul Papei Ioan Paul al II-lea, ea a acoperit cu profesionalism evenimente care au marcat istoria noastră recentă. Sper că Sanda îşi va găsi cât mai curând locul în echipa noastră şi va continua să informeze telespectatorii prin corespondenţe din zonele fierbinţi ale ţării sau ale globului”, a declarat Rodica Culcer, directorul direcţiei Ştiri TVR.

Născută la 6 februarie 1978, la Deva, Sanda a absolvit, la 20 de ani, cursurile Şcolii BBC (1997), după ce a debutat în televiziune la postul local 3TV Deva. A fost corespondent al Ştirilor Pro TV (1996-1998), de unde a plecat spre redacţia de ştiri a postului Prima TV (1998-2000). A lucrat timp de un an la agenţia Idee Communication, apoi a revenit în domeniul ştirilor, la Antena 1 (2001-2004) şi la Realitatea tv (2004-2006).

DEPARTAMENTUL COMUNICARE ŞI RELAŢII INTERNAŢIONALE