Ediţie de plicuri dedicată campaniei „Auzul e un dar. Nu-l ignora!”

TVR.RO | actualizat: Vineri, 07 Aprilie 2017
Campania iniţiată de TVR şi SRR a intrat într-o nouă etapă vizând strângerea de fonduri pentru a echipa spitalele de copii cu aparatura necesară diagnosticarii precoce a hipoacuziei.
Plic

Romfilatelia şi Poşta Română s-au alăturat campaniei „Auzul e un dar. Nu-l ignora!”, dedicată strângerii de fonduri pentru dotarea spitalelelor cu aparatura necesară depistării şi diagnosticării hipoacuziei.

Începând de luni, 13 martie, în centrele poştale au fost puse în vânzare 15.000 de plicuri inscripţionate cu datele de identificare ale campaniei pentru a sensibiliza şi a îndemna populaţia să participe la o cauză socială cu rezultate cuantificabile şi pozitive.

Lansată în septembrie 2016, de Televiziunea Română şi Radio România, în parteneriat cu Asociaţia Audiologilor din România şi Societatea Română de Otorinolaringologie Pedriatică, campania a intrat în cea de-a doua etapă, care vizează strângerea de fonduri pentru a echipa spitalele de copii cu aparatura necesara diagnosticarii precoce a hipoacuziei.

În prima parte, campania a avut ca scop strângerea de fonduri pentru achiziţionarea aparatelor de screening auditiv şi a adunat 21.432 euro din cele 10.716 SMS-uri la numărul 8834 şi donaţii în valoare de 36.621 lei şi 997 euro.

Până acum, Campania „Auzul e un dar! Nu-l ignora!” a fost susţinută de donatori, finanţatori, organizatori de evenimente, Farmacia Bebe Tei, Les Films de Cannes à Bucarest, Editura Herald, Editura Humanitas, Şcoala de Rock, Festivalul Naţional de Teatru, Sala Radio, curspictura.ro.

De asemenea, campania a reuşit sensibilizarea şi motivarea Ministerului Sănătăţii, care a demarat procedurile pentru achiziţia publică necesară dotării tuturor maternităţilor din ţară cu screenere auditive.

 

Cum se pot face donaţii:

-         prin sms la 8834  - 2 euro

-         în conturile:

RO09INGB0000999906264136 (lei)

RO17INGB0000999906265641 (euro)

 

Auzul este singurul simţ care poate fi înlocuit printr-un dispozitiv medical!

Hipoacuzia este o problemă medicală şi socială, care poate fi reversibilă dacă se reuşesc depistarea şi diagnosticarea precoce. Astfel, copiii hipoacuzici depistaţi şi diagnosticaţi timpuriu vor deveni cetăţeni activi, împliniţi şi cu puterea de a sprijini economia unei ţări.